14.02.2024

Yritys syntyi halusta auttaa

Mustasaarelainen Wellmedic Oy Ab tarjoaa asiakkailleen sekä työterveyspalveluita että yksityistä terveydenhuoltoa. Menestyvä perheyritys on lyhyessä ajassa laajentunut jo neljälle muullekin paikkakunnalle. 

Wellmedicin toimitusjohtaja Marta Backlund on ekonomisti, johon iskostui jo lapsuudessa halu auttaa kanssaihmisiä – asuihan hän perheessä, jossa isä on kahdelle alalle erikoistunut lääkäri ja äiti kätilö sekä sairaanhoitaja. Opiskeluaikojen työpaikat asiakaspalvelussa vahvistivat Martan uskoa siihen, että kutsumus löytyy muiden auttamisesta, vaikka omat opinnot eivät hoitolaan liittyneetkään. 

Perheyritys sai alkunsa Martan isän Zar Nurin aloitteesta vuonna 2020. Tuolloin oli paljon puhetta sote-uudistuksesta ja terveydenhoitoalan yksityistymisestä, ja perhe halusi omalta osaltaan vastata kysyntään inhimillistä ja asiakaslähtöistä palvelua tarjoavalla yrityksellään. Myöhemmin koronapandemian aiheuttamat kasvavat hoitojonot toimivat Wellmedicille myös kasvun motivaattorina ja moottorina. 

Yrityksen kotipaikka on alun perin Mustasaari ja nykyään toimipisteet löytyvät sen lisäksi Karjaalta, Oravaisista, Vaasasta ja Vöyriltä. Aluksi Wellmedic keskittyi työterveyshuoltoon, mutta palvelut laajentuivat pian koskemaan myös yksityisasiakkaita, joita on paljon etenkin Karjaalla. 

Apua lupaviidakkoon 

Yksityinen terveydenhuoltoala on erittäin säänneltyä ja valvottua. Yritysmuodoksi valikoitui käytännön syistä osakeyhtiö. 

– Tarvittavat luvat järjestyivät lopulta yllättävän vaivattomasti muutamassa kuukaudessa. Lupien ja ilmoitusten kanssa juristi, kirjanpitäjä sekä yrityksemme hallitus olivat suureksi avuksi samoin kuin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy:stä. Kjell oli loistava sparrauskumppani, jolta sain vinkkejä myös verkostoitumiseen ja rahoituksen hakemiseen. Hyvän liikeidean ja realististen tuotto-odotusten ansiosta myös rahoitusneuvottelut sujuivat hyvin, kertoo Marta yrityksen alkuvaiheista. 

Monipuolista osaamista 

Yrittäjyys on usein myös asennekysymys. Marta yhtiökumppaneineen näkee ympärillään ongelmien sijaan mahdollisuuksia. 

– Vaikka Wellmedic on laajentumisesta huolimatta edelleen melko pieni tekijä alallaan, toimii se kuin iso yritys. Tämän on mahdollistanut hallitus, jossa on sekä vahvaa kasvuyrityskokemusta että nuorta innokkuutta. He ovat uskaltaneet tehdä rohkeita päätöksiä, kiittää Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama

Yrityksen menestys perustuu hyvän ja monipuolisen tiimin vankkaan ammattitaitoon. Tällä hetkellä Wellmedic työllistää noin 30 työntekijää ja noin 15 ammatinharjoittajaa. 

– Mitä monipuolisempaa osaamista yrityksellä on, sitä paremmin se pärjää. Meillä on ollut onni saada rekrytoitua todella taitavaa ja motivoitunutta henkilökuntaa erilaisista taustoista. Uusille yrittäjille haluan sanoa, että panostakaa liikeideaanne, luottakaa visioonne ja pyytäkää apua. Yritysneuvojat auttavat tekemään harkittuja päätöksiä, sellaisia, että yrittäminen kannattaa. Suomi tarvitsee meitä yrittäjiä, sanoo Marta lopuksi.