Uutta vauhtia omistajanvaihdoksella

Yrityksestä on joskus luovuttava syystä tai toisesta. Perheen lapsiluku kasvaa, saat kiinnostavan työtarjouksen, olet lähestymässä eläkeikää tai kenties edessä on muutto ulkomaille. Yrityksen lopettaminen ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto, vaan sinun kannattaa ensin miettiä sukupolvenvaihdosta lähipiirin kesken tai yritystoiminnan myymistä ulkopuolisille.

Pyydä asiantuntija-apua yrityksesi taloudellisen arvon määrittämiseen. Omistajanvaihdoksella yrityksesi voi nousta uuteen kasvuun, jos et itse enää pysty panostamaan toimintaan täysipainoisesti tai kehittämään sitä.

Pidä yrityksesi paperit aina hyvässä järjestyksessä, jotta löydät helposti viimeisten vuosien tilinpäätökset, sopimukset ja muut tärkeät dokumentit. Vaikka yrityksesi paperit ovat kunnossa, kannattaa varautua siihen, että toteutunut yrityskauppa voi viedä jopa vuosia, vähintään kuitenkin useita kuukausia.

Kuvituskuva: Yritystoiminnan jälkeen

Lue lisää aiheesta

Kaikki artikkelit
 • Yrittäjätarina
  07.03.2024

  Henkilöstöjohtaminen on palkitsevaa

  Lue
 • Blogi
  27.02.2024 | Harri Jaskari

  Yrittäjästä omistajaksi – miksi yritys kannattaa joskus myydä?

  Lue
 • Blogi
  29.09.2022 | Juha Rantanen

  Yrityskauppojen mystinen goodwill

  Lue

Oletko
ostajan roolissa?

Omistajanvaihdos tarjoaa sinulle vaihtoehtoisen reitin yrittäjyyteen: yrittäjän uran voi mainiosti aloittaa ostamalla jo olemassa olevan yrityksen tai liiketoiminnan. Alueellinen uusyrityskeskus neuvoo myös silloin, kun yrittäjyytesi alkaa omistajanvaihdoksella. Yritysneuvojat auttavat sinua perehtymään kaupan kohteena olevaan yritykseen ja arvioivat kanssasi kauppaan sisältyviä riskejä ja mahdollisuuksia. VASEKin sivuilta voit ladata maksuttoman oppaan yrityksen ostajalle.

Yrityskaupan mukana saat valmiin konseptin sekä asiakaskunnan ja pääset hyvään alkuun yrittäjätaipaleellasi. Luopuva yrittäjäkin mentoroi sinua varmasti mielellään jonkin aikaa, jos niin sovitte.

Voit etsiä kiinnostavia yrityksiä esimerkiksi Suomen Yrityskauppojen kautta.

Kuvituskuva: myynti ja markkinointi alkavan yrittäjän näkökulmasta

Omistajanvaihdoksen aika?

Sukupolvenvaihdoksessa jatkaja on uusi yrittäjä samalla tavoin kuin muissakin yrityksen perustamistavoissa.

Sukupolvenvaihdos
Kuvituskuva: sopimukset

Onnistunut yrityskauppa

Kerro yrityksesi myyntiaikeista avoimesti, niin löydät ostajan helpommin ja suhtaudu myyntiin järjellä, älä tunteella.

Yrityksen myyminen

Kun on aika lopettaa

Yrityksen lopettaminen ei tarkoita epäonnistumista. Yrittäjyys voi olla vain yksi elämänvaihe, jonka tilalle tulee myöhemmin jotain muuta.

Yrityksen lopettaminen

Varaa aika
yritysneuvontaan

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy! Klikkaa lähimmän uusyrityskeskuksen sivuille – ilmoittaudu yrittäjyysinfoon tai varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Ota yhteyttä, osallistu yrittäjyysinfoon tai varaa aika neuvontaan

Palveluksessasi on 33 uusyrityskeskusta eri puolilla Suomea.

Selaa alueellisia keskuksia