Kannattavaa yritystoimintaa alusta loppuun

Kun liiketoimintasuunnitelma on valmis ja yrityksen perustaminen hoidettu, pääset tositoimiin. Alkuvaiheessa sinun tulee ottaa vakuutukset, järjestää kirjanpito ja laskutus sekä viedä käytäntöön suunnittelemasi markkinointitoimenpiteet ja asiakashankinta. Näihin löydät vinkkejä verkkosivuiltamme ja tietysti myös Perustamisoppaasta.

Perustamisoppaaseen olemme lisäksi koonneet tietopaketin yrityksen tuloverotuksesta sekä arvonlisäverosta. Tutustu myös näihin asioihin huolella.

Myöhemmin yritystoimintasi vakiinnuttua alat mahdollisesti pohtia, miten voisit kehittää liiketoimintaasi. Tässä vaiheessa ajankohtaiseksi tulee ehkä toiminnan laajentaminen, kansainvälistyminen ja lisätyövoiman rekrytointi.

Pidä joka tapauksessa yrityksesi alusta asti myyntikunnossa, niin voit tarvittaessa luopua yrityksestä tai liiketoiminnasta omistajanvaihdoksen myötä.

Lue lisää aiheesta

Kaikki artikkelit
 • Blogi
  07.03.2024 | Juho Rautahonka

  Yrittäjä: Näin valitset tarpeisiisi sopivan ja edullisen yritystilin

  Lue
 • Blogi
  06.11.2023 | Toni Jääskeläinen

  Verodirektiivillä pienyrityksille porkkanoita ja vähän keppiä 

  Lue
 • Blogi
  06.11.2023 | Ani Rumpu

  Näin hoidat aloittavan yrityksen kirjanpidon ja laskutuksen

  Lue

Toimi
vastuullisesti

Vastuullisuus koskee kaikkea yritystoimintaa ja toiminnan läpinäkyvyys on tärkeää kaikilla toimialoilla. Myös saavutettavuus ja palveluiden esteettömyys ovat osa yrityksen vastuullisuutta.

Kerro vastuullisuudesta oma-aloitteisesti asiakkaille ja sidosryhmille. Kun ylität odotukset vastuullisuusasioissa, se on samalla kilpailuetusi. Aidosti vastuullinen yritys arvioi ja pyrkii jatkuvasti parantamaan omaa toimintaansa myös vapaaehtoisesti. Vastuullisia ratkaisuja ei tehdä säädösten vaan ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin vuoksi.

Kuvituskuva: vastuullisuus

Yritä turvallisesti

Riskit ovat osa yrittäjyyttä. Selvitä, mitkä riskit ovat juuri sinun yritystoiminnassasi mahdollisia ja millä tavalla voit niihin varautua.

Yrityksen vakuutukset
Kuvituskuva: myynti ja markkinointi

Auta asiakastasi

Pistä markkinoinnin pyörä pyörimään: herätä kiinnostus, sitouta ja ihastuta. Asiakaskokemus on se, joka ratkaisee pelin.

Myynti ja markkinointi
Kuvituskuva: työttömyysturva

Uutta nostetta yrityksellesi

On monia tapoja kehittää ja laajentaa yritystoimintaa. Kehittämiseen voit hakea erilaisia avustuksia ja saada maksutonta neuvontaa.

Yrityksen kehittäminen

Varaa aika
yritysneuvontaan

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy! Klikkaa lähimmän uusyrityskeskuksen sivuille – ilmoittaudu yrittäjyysinfoon tai varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Ota yhteyttä, osallistu yrittäjyysinfoon tai varaa aika neuvontaan

Palveluksessasi on 34 uusyrityskeskusta eri puolilla Suomea.

Selaa alueellisia keskuksia