Suomen Uusyrityskeskukset ry:n tietosuojakäytäntö – näin käsittelemme henkilötietojasi

1. Keitä me olemme ja mikä tämä sivu on

Tässä tietosuojakäytännössä (jäljempänä ”käytäntö”) kerromme meidän, Suomen Uusyrityskeskukset ry:n
(myöh. ”me”), yksityisyydensuojaa koskevista käytännöistä toimiessamme palveluidemme suhteen
rekisterinpitäjänä. Me toimimme Suomessa yritystunnuksella 1099574-2 ja rekisteröity kotipaikkamme
sijaitsee osoitteessa Lautatarhankatu 10, 00580 Helsinki.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (”asetus”) mukaisesti haluamme informoida sivustomme/palvelumme
käyttäjiä sekä nykyisiä ja mahdollisia yhteistyökumppaneitamme henkilötietojen käsittelystämme tiiviisti
esitetyssä, läpinäkyvässä, helposti ymmärrettävässä muodossa selkeällä ja yksinkertaisella kielellä.
Yksityisyydensuojasi on meille tärkeä ja meidän on kerrottava, kuinka keräämme, käsittelemme ja
tarvittaessa luovutamme henkilötietojasi. Tavoitteemme on, että sivustomme/palvelumme on käyttäjille
turvallinen ja suojattu ympäristö.

Jatkamalla sivustomme käyttöä annat suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käyttöön ja
luovuttamiseen (yhdessä ”henkilötietojen käsittely”) tämän käytännön mukaisesti.
Mikäli alla olevien tietojen lisäksi tietosuojakäytännöistämme herää kysymyksiä, pyydämme olemaan
rohkeasti yhteydessä.

2. Tietosuoja-asioiden yhteyshenkilömme

Tätä käytäntöä koskeviin kysymyksiin vastaa tietosuoja-asioiden yhteyshenkilömme Anna Laaksonen
(anna.laaksonen@uusyrityskeskus.fi).

3. Henkilörekisterimme

Käsittelemme henkilötietojasi mahdollisesti eri tarkoituksiin ja näin ollen osin eri rekistereissä.

4. Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme

(a) sinulta itseltäsi tai käyttämäsi palveluiden kautta
Keräämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja silloin, kun annat ne meille sivustolle
rekisteröidyn käyttäjätilisi kautta, täytät sivustolle olevia lomakkeita tai ollessamme yhteydessä muutoin
tai sopimusvelvoitteitamme täyttäessämme. Rekistereissämme käsitellään muun muassa seuraaviin
tietoryhmiin sisältyviä tietoja: nimi, sähköpostiosoite, kotikunta, yrityksen perustamisen suunnittelu ja
työtilanne.

Me keräämme rekisteröityneiltä käyttäjiltä palvelun käyttäjätilille vähintään tarvittavat perushenkilötiedot
(nimi ja sähköposti). Ilman näitä tietoja emme voi hyväksyä rekisteröitymistä sivustollemme emmekä voi
tarjota palveluitamme käyttöösi (”pakolliset tiedot”). Lisäksi voit luovuttaa meille vapaaehtoisesti muita
henkilötietojasi käyttäjätilin kautta (”vapaaehtoiset tiedot”).

(b) käyttämällä evästeitä
Lisäksi käytämme nk. evästeitä kerätäksemme yleisesti internetin käyttöäsi koskevaa tietoa. Tällaisia
tietoja ovat esimerkiksi IP-osoitteet, selaimen versio, vierailujen määrä ja vastaavat internetin käyttöä ja
sivuston vierailuja koskevat tiedot. ”Eväste” on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneesi
kiintolevylle. Evästeiden avulla voimme parantaa sivustoamme ja tarjota tarpeisiisi tarkemmin sovitettuja
palveluja, esimerkiksi tallentamalla suosikkisi ja tunnistamalla sinut aina, kun palaat sivuillemme. Voit
estää evästeiden tallentumisen sivuston evästeasetuksista tai aktivoimalla kyseiset asetukset
internetselaimestasi. Huomioi kuitenkin, että evästeiden hyväksymättä jättäminen saattaa estää pääsysi
tiettyihin sivustomme toimintoihin.

Voimme käyttää evästeitä ja muita samankaltaisia teknologioita myös tilastollisiin tarkoituksiin, kuten
kerätäksemme tilastoja verkkosivun käytöstä. Tämän tarkoituksena on lisätä ymmärrystämme, kuinka
käyttäjät käyttävät verkkosivua ja toisaalta parantaa käyttäjäkokemusta. Saatamme käyttää esimerkiksi
seuraavia ulkopuolisia palveluita evästeisiin liittyen:

– Google Analytics, lue lisää: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

(c) muuten
Käytämme myös julkisia lähteitä tarvittaessa, jotta voimme varmistaa esimerkiksi tietojen oikeellisuuden
ja ajantasaisuuden. Lisäksi olemme perustamisoppaan latauksen yhteydessä antamallasi suostumuksella
voineet lisätä tietosi uutiskirjeemme saajaksi. Perustamisopas on voitu ladata Suomen Uusyrityskeskusten
tai Suomen Yrittäjien sivuilta.

5. Henkilötietojen käsittelymme tarkoitukset ja oikeusperusteet

Käsittelemme tämän tietosuojakäytänteen mukaisia henkilötietoja ensisijaisesti palvelun tarjoamiseksi ja
näin sopimuksen täyttämiseksi, mutta myös raportointiin/tilastointiin/kehittämiseen sekä tiedottaaksemme
tuotteistamme ja palveluistamme. Käsittelemme tietoja siten seuraavien oikeusperusteiden nojalla:
sopimuksen täyttämiseksi, lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi sekä oikeutetun edun ja
suostumuksen perusteella.

Oikeutettu etumme koskee erityisesti tietoisuuden lisäämistä tuotteistamme ja palveluistamme sekä
toimintojemme kehittämistä.

Em. oikeusperustein käytämme sivustoltamme keräämiämme tietoja kootusti seuraavasti:

  • taataksemme, että sivuston sisältö esitetään sinulle ja tietokoneellesi kaikkein tehokkaimmassa
    muodossa;
  • täyttääksemme välillemme syntyneiden sopimusten mukaiset velvollisuutemme;
  • salliaksemme sinulle halutessasi pääsyn palvelumme interaktiivisiin toimintoihin;
  • ilmoittaaksemme sinulle palvelumme muutoksista;
  • asiakaspalveluumme;
  • varmistaaksemme, että käyttäjät noudattavat hyväksymiään käyttöehtoja.

Keräämme ja käsittelemme vain henkilötietoja, jotka ovat tarpeen toimintamme harjoittamista ja sinun
(tai organisaatiosi) palvelemista varten.

Voimme luovuttaa henkilötietoja muille osapuolille:

  • suostumuksellasi muu uusyrityskeskusverkosto;
  • palvelumme tarjoamisen ja näin sopimuksen täyttämisen edellyttämässä laajuudessa;
  • kun yhteistyökumppanimme (esimerkiksi IT-tuki) käsittelevät toimeksiannostamme henkilötietoja
    meidän puolestamme ja ohjeidemme mukaisesti (sitoutamme kaikki tällaiset kumppanimme
    vastaaviin käytäntöihin kuin meillä); sekä lisäksi
  • kun arvioimme, että luovuttaminen on välttämätöntä mm. oikeuksiemme toteuttamiseksi,
    turvallisuuden varmistamiseksi tai esimerkiksi viranomaispyyntöihin vastaamiseksi.
    Voimme luovuttaa tietojasi suostumuksellasi myös muille osapuolille.
    Tietojasi ei siirretä toimestamme EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

7. Tietojen siirto internetissä

Valitettavasti tietojen siirto internetissä ei ole täysin turvallista. Siksi vastaat tekemästäsi tiedonsiirrosta
itse. Vastaanotettuamme tietosi sovellamme tiukkoja menettelyjä ja turvallisuustoimenpiteitä
estääksemme asiattomilta pääsyn tietoihisi. Emme kuitenkaan voi taata, että meille antamasi tiedot ovat
täysin suojassa kolmansien osapuolten väärinkäytöksiltä. Saatuasi pääsyn sivuston määrättyihin
toimintoihin, olet itse vastuussa pääsyyn liittyvien tunnusten säilyttämisestä salaisena. Edellytämme, ettet
paljasta tunnustietoja kenellekään.

8. Ulkopuoliset palvelut

Voimme käyttää kolmansien osapuolten sovelluksia ja sisältötyökaluja verkkosivujemme tietyissä osissa.
Kun käytät tällaisia sovelluksia tai sisältötyökaluja, kyseiset kolmannet osapuolet voivat saada
henkilötietojasi esim. silloin kun olet kirjautuneena kyseisiin palveluihin.

9. Henkilötietojen säilytys

Käsittelemme henkilötietoja kunkin käyttötarkoituksen mukaisesti ja vain käytön ajan. Haluamme
muistuttaa, että meitä sitovat lainmukaiset velvoitteet saattavat edellyttää tietojen säilyttämistä myös
välillämme olevan sopimuksen päättymisen jälkeen. Lisäksi on hyvä huomioida, että saatamme säilyttää
tarvittaessa tilastoinnin kannalta oleellisia tietoja niin, että asiakas ei ole niistä tunnistettavissa suoraan tai
välillisesti.

10. Oikeutesi rekisteröitynä

Rekisteröitynä sinulla on:

  • oikeus saada pääsy henkilötietoihin: käyttäjätilisi kautta voit tarkistaa suurimman osan meille
    antamistasi tiedoista mutta voit olla lisäksi meihin yhteydessä ja tarkistaa, mitä muita tietoja
    sinusta on mahdollisesti tallennettu;
  • oikeus tietojen oikaisemiseen: voit muuttaa käyttäjätilisi kautta meille antamiasi tietoja oikeiksi ja
    ajantasaisesti käyttäjätilisi kautta, mutta jos et saa itse oikaistua haluamiasi tietoja, voit olla meihin
    yhteydessä ja pyytää, että virheelliset tiedot oikaistaan;
  • oikeus tietojen poistamiseen: mikäli käyttötarkoitus on päättynyt, poistamme tietosi ja sinulla on
    oikeus tätä meiltä myös vaatia (lisäksi voit poistaa itse käyttäjätilisi ja lopettaa palvelumme käytön
    hyväksymiesi käyttöehtojen mukaisesti);
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen: voit olla meihin yhteydessä ja voit lainsäädännön rajoissa rajoittaa
    henkilötietojesi käsittelyä;
  • vastustamisoikeus: olemme luoneet mekanismit, joilla käyttäjät voivat vastustaa henkilötietojensa
    käsittelyä lainsäädännön rajoissa ja esimerkiksi peruuttaa vapaasti aiemmin
    antamansa suostumuksen ottaen kuitenkin huomioon, että emme voi vaikuttaa kolmannen
    palveluihin; ja
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: voit olla meihin yhteydessä, jos tarvitset tietojasi
    muissa kuin meidän järjestelmissämme ja pyrimme antamaan tiedot siten, että ne voidaan siirtää
    toiseen järjestelmään.

Huomioithan kaikkien edellä todettujen osalta, että oikeutesi voivat olla rajoitettuja sellaisten
henkilötietojen osalta, jotka:

  • ovat välttämättömiä tässä käytännössä määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi;
  • joiden säilyttämistä laki edellyttää; tai joiden osalta
  • meillä on myös muita velvoitteita (esim. viranomaissääntelyyn liittyen).

Vaikka pyrimme toimimaan kaikilta osin tietosuojalainsäädännön mukaisesti, voit tarvittaessa olla
yhteydessä yhteyshenkilöömme tai tehdä valituksen asianomaiselle valvontaviranomaiselle (ks.
lisää http://tietosuoja.fi).

11. Muuta

Hyödynnämme henkilötietojasi myös automaattisesti toimintojemme laadun (mm. tiedotuksemme
kohdistuminen) varmistamiseksi. Emme kuitenkaan tee henkilötietojesi perusteella yksittäispäätöksiä.

12. Linkit ja muut sivustot

Tämä käytäntö ei koske kolmansien osapuolien sivustoja (mahdollisista linkeistä huolimatta), koska emme
voi tällaisiin sivustoihin tai niiden tietosuojakäytäntöihin vaikuttaa.

13. Käytännön päivitykset

Tarkastelemme tätä käytännöstä säännöllisesti ja julkaisemme mahdolliset päivitykset tällä sivulla. Tämän
käytännön sisältö päivitettiin viimeksi 24.6.2021.

Tietoa evästeistä

Nämä evästetiedot koskevat vain uusyrityskeskus.fi-sivustoa.

Tiivistelmä

Sivustolla käytetään evästeitä mm. sivuston toiminnallisuuksien mahdollistamiseen. Käyttäjä voi halutessaan estää tai tyhjentää evästeet selaimen asetusten avulla. Käyttäjän jatkettua sivuston selaamista hänelle annetun informaation ja tarjottujen vaikutusmahdollisuuksien jälkeen, käyttäjä hyväksyy evästeiden asettamisen.

Evästeiden käyttö

Eväste on pieni nimetön käyttäjäkohtainen tekstitiedosto, joka tallentuu käyttäjän verkkoselaimeen. Eväste sisältää yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voidaan tunnistaa sivustolla vieraileva verkkoselain (esim. käyttäjän palatessa aiemmin vierailemalleen sivustolle). Evästettä voi myöhemmin käyttää vain sen tallentanut palvelin, eikä siitä aiheudu vahinkoa käyttäjän laitteelle. Pelkän evästeen avulla ei voida tunnistaa käyttäjää henkilökohtaisesti.

Keräämme evästeiden avulla tietoja siitä, miten ja milloin sivustoamme käytetään.

Evästeet jaetaan lähtökohtaisesti istuntokohtaisiin ja pysyviin evästeisiin, istuntokohtaiset evästeet vanhenevat käyttäjän lopettaessa web-palvelun, pysyvät evästeet säilyvät selaimessa tietyn aikaa tai kunnes käyttäjä poistaa ne. Evästeet helpottavat sivustojen käyttöä ja mahdollistavat tiettyjä toiminnallisuuksia, kuten istunnon muistamisen, sivustojen käyttäjäkohtaisen personoinnin ja helpon tunnistautumisen palveluun.

Käyttötarkoitukset

Käytämme evästeitä palveluidemme toiminnallisuuksien mahdollistamiseen, sivuston käytön analysointiin ja käyttökokemuksen optimointiin, tuotekehitykseen ja raportointiin. Evästeiden avulla palvelujemme käyttö on käyttäjälle helpompaa.

Vaikutusmahdollisuudet

Käyttämällä verkkosivujamme annat suostumuksesi edellä kuvatun kaltaiseen tietojenkäsittelyyn. Voit halutessasi estää evästeiden käytön tai selata sivustoja yksityisellä selauksella (”Private Browsing”, ”Incognito” tai ”InPrivate”) niin, ettei sivuista, joilla olet käynyt, tallenneta tietoja evästeiden avulla. Huomioithan kuitenkin, että monet internet-sivustot eivät toimi kunnolla ilman evästeitä.

Voit tyhjentää evästehistorian verkkoselaimen asetuksista. Tällöin verkkoselaimeen tallennettu tunniste sekä siihen perustuva verkkokäyttäytymisprofiili poistuu. Toimenpide ei estä uusien evästeiden tallentumista selaimeen. Lisätietoja evästeiden poistamisesta ja estämisestä saa käyttämäsi selaimen valmistajan ohjeista.

Huomioithan, että evästeisiin liittyvät valinnat ovat selainkohtaisia eli jos käytössäsi on useampi selain ja/tai päätelaite, joudut tekemään valinnat niiden osalta yksitellen.