Eväitä kasvuun ja kehittämiseen

Yrityksesi saattaa jossain vaiheessa kaivata nostetta liiketoiminnan uudistumiseen, kasvuun tai kansainvälistymiseen.

Tuotekehityksen eri vaiheissa kannattaa hyödyntää Patentti- ja rekisterihallituksen palveluita. Saat kenties suojattua keksintösi patentilla tai hyödyllisyysmallilla ja näin olet askeleen edellä kilpailijoitasi.

Entä oletko jo tutustunut Kasvu Openin tarjoamiin palveluihin? Ne on kohdistettu alle 10 miljoonan euron liikevaihtoa tekeviin pk-yrityksiin, joilla on halu kasvattaa liiketoimintaansa. Tee esimerkiksi maksuton kasvuyritysanalyysi, joka antaa monipuolisen katsauksen yrityksesi tilasta ja jota voit hyödyntää keskusteluissa yrityskehittäjien ja -rahoittajien kanssa.

Myös ELY-keskuksilla on analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluita, joiden avulla voit kehittää yritystäsi.

Sparrausta yrityksesi kehittämistoimiin saat tietysti myös uusyrityskeskuksista sekä oman kuntasi yrityspalveluista.

Lisäksi sinun kannattaa panostaa oman osaamisesi kehittämiseen. Erityisesti yrittäjille suunnattuja toisen asteen ammatillisen koulutuksen tutkintoja ovat yrittäjän ammattitutkinto sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Ajattele niin, että opintoihin käyttämäsi aika ja raha ovat samalla investointeja yrityksesi kilpailukykyyn.

Lue lisää aiheesta

Kaikki artikkelit

Verkostoituminen
kannattaa aina

Yrityksille verkostoituminen on miltei elinehto. Verkostoista voit löytää yhteistyökumppaneita, alihankkijoita, ideoita ja uusia asiakkaita.

Kehittyvälle yritykselle hyödyllisiä kumppaneita voivat olla esimerkiksi kauppakamarit, yrittäjäjärjestöt ja elinkeinoelämän järjestöt. Sparrausapua voit saada myös kokeneilta yrityskummeilta ja mentoreilta.

Ole aktiivinen – verkostolta saat irti sitä enemmän, mitä enemmän olet itse valmis antamaan.

Kuvituskuva: yrityksen kehittäminen

Kun kansainvälisyys kutsuu

Kansainvälinen menestystarina ei synny itsestään, vaan se vaatii lujaa työtä ja suunnitelmallisuutta. Apuakin on saatavilla.

Kansainvälistyminen

Palkkaatko lisäkäsiä?

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on iso askel. Tutustu työnantajan velvoitteisiin hyvissä ajoin etukäteen.

Rekrytointi ja työnantajuus

Tarjolla tukea

Yrityksesi voi saada julkisia tukia ja avustuksia toimintansa eri vaiheissa. Tukia ja avustuksia ei yleensä tarvitse maksaa takaisin, mutta niihin tarvitaan usein omarahoitusta.

Tuet ja avustukset

Varaa aika
yritysneuvontaan

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy! Klikkaa lähimmän uusyrityskeskuksen sivuille – ilmoittaudu yrittäjyysinfoon tai varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Ota yhteyttä, osallistu yrittäjyysinfoon tai varaa aika neuvontaan

Palveluksessasi on 34 uusyrityskeskusta eri puolilla Suomea.

Selaa alueellisia keskuksia