Kiinnostaako kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys ei ole juridinen yritysmuoto vaan ikään kuin markkinointitermi laskutuspalvelun käyttämiselle. Kevytyrittäjyys on yrittäjämäinen ja joustava tapa, jos myyt omaa osaamistasi pienimuotoisesti tai väliaikaisesti tai tahdot testata liikeideaasi. Tuotteiden myymiseen se ei sovi.

Kevytyrittäjänä hankit itse työsi ja määrittelet sen hinnan. Asiakkaan laskuttamisen ja palkkasi maksun hoitaa laskutuspalvelu, joka pidättää oman palvelumaksunsa palkanmaksun yhteydessä. Laskutuspalvelu hoitaa palkastasi myös ennakonpidätyksen ja muut tarvittavat maksut. Muista myös aina varmistaa, että laskutuspalvelun kautta laskuttaminen sopii asiakkaallesi.

Laskutuspalveluita ovat mm.

Joissakin laskutuspalveluissa sinulle luodaan y-tunnus ja kyseessä on lähinnä verkossa toimiva tilitoimisto. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi

Kun sinulla on y-tunnus, sinut merkitään PRH:n ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämään yritys- ja yhteisötietojärjestelmään eli YTJ:hin. Lue lisää y-tunnuksesta ja YTJ:stä

Perehdy siis huolella valitsemasi palvelun sisältöön ja tarkista, syntyykö palvelussa y-tunnus vai ei. Uusyrityskeskus on apunasi myös, kun suunnittelet kevytyrittäjyyttä.