Kohti kansainvälistä menestystarinaa

Yritysten kansainvälistymisen tukemiseen on tarjolla runsaasti erilaisia julkisia rahoituspalveluja: avustuksia, lainoja ja takauksia. Asiantuntijat auttavat niin kansainvälistymisen suunnittelussa kuin käytännön kysymyksissä.

Business Finland

Oletko luomassa kansainvälistä menestystarinaa tai tarvitsetko apua markkinoiden mahdollisuuksien tunnistamiseen? Business Finlandin asiantuntija- ja rahoituspalvelut on tarkoitettu yrityksille, jotka tavoittelevat rohkeaa kasvua ja uudistumista kansainvälisillä markkinoilla.

Rahoitusta voi saada muun muassa innovaatioihin, palveluiden kehittämiseen ja markkinaselvityksiin. Rahoitus voi olla joko tukea tai lainaa ja rahoituksen hakemista koskeva neuvonta kuuluu palveluun.

Finnvera

Yrityksen hankintoihin, investointeihin ja käyttöpääoman tarpeeseen voit hakea Finnveran rahoitusta.

Kasvuyritykselle on usein luontevinta hakea rahoitusta omasta pankista. Jos yritykseltäsi kuitenkin puuttuu pankin edellyttämiä vakuuksia, Finnveran pk-takaus voi olla ratkaisu. Tee normaali luottohakemus omalle pankillesi, joka arvioi yrityksesi tilanteen ja luottokelpoisuuden sekä hakee Finnveran pk-takausta puolestasi.

Finnvera rahoittaa myös omistajanvaihdoksia.

Pääomasijoittajat

Bisnesenkeleitä ja muita pääomasijoittajia kiinnostavat tavallisimmin yritykset, jotka pyrkivät nopeaan kansainväliseen kasvuun skaalautuvalla liiketoiminnalla. Sopivaa pääomasijoittajaa tai bisnesenkeliä voit etsiä esimerkiksi Pääomasijoittajat ry:n tai Finnish Business Angels Networkin kautta.

Team Finland

Team Finlandin tavoitteena on tarjota yrityksille sujuva palveluketju neuvonnasta rahoitukseen ja se onkin koonnut yhteen kaikki julkiset kansainvälistymispalvelut. Tarjolla on tietoa markkinoista ja niiden mahdollisuuksista eri puolilla maailmaa sekä kattava kirjo erilaisista rahoituspalveluista.

Apua yrityksesi kasvu- ja kansainvälistymispyrkimyksiin saat myös oman alueesi uusyrityskeskuksesta. Tarvittaessa sinut ohjataan edelleen yhteistyökumppaneiden tai muiden kansainvälisyyttä edistävien toimijoiden puoleen.