Mitä yrittäminen on?

Yrittäjyys on tapa tehdä työtä, työllistää itsensä ja ehkä myös muita. Yrittäminen on oman osaamisen hyödyntämistä ja uskomista omaan liikeideaan. Parhaimmillaan yrittäjyys on inspiroivaa arkea, jossa päätät itse työtapasi ja työaikasi.

Yrittäjyyteen kuuluu vastuuta ja yritystoiminnassa on aina omat riskinsä. Sinun pitää olla määrätietoinen, mutta sietää myös epävarmuutta. Tahto ansaita rahaa on välttämätön, jos haluat ansaita elantosi yrittäjänä.

Yrittäjän ominaisuudet
Kuvituskuva: yritysmuodot

Lue lisää aiheesta

Kaikki artikkelit
 • Blogi
  03.06.2024 | Kirsi Rouhiainen

  Yritystoiminnan riskeiltä voi suojautua monin tavoin – vakuutukset ovat siihen tärkeä keino

  Lue
 • Blogi
  03.06.2024 | Katariina Bergström

  Huolettomuutta ja hyviä yöunia – Vakuuta itsesi oikeassa kassassa

  Lue
 • Uutinen
  18.04.2024

  Veronkorotukset heikentävät yrittäjyyden edellytyksiä

  Lue

Starttirahasta
apua alkuun

Uutena yrittäjänä voit saada starttirahaa. Starttiraha on harkinnanvarainen tuki, jolla tuetaan toimeentuloasi alkavana yrittäjänä. Se on tarkoitettu sinulle, ei yrityksellesi.

Kun harkitset yrittäjyyttä, ole hyvissä ajoin yhteydessä työllisyyspalveluihin ja selvitä mahdollisuutesi starttirahan saamiseen. Päätoimista yritystoimintaa ei voi aloittaa ennen starttirahan myöntämispäätöstä. Uusyrityskeskukset auttavat sinua myös starttirahan hakemisessa.

Starttiraha
Kuvituskuva: kuka on yrittäjä

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on suosittua, mutta mitä se oikein tarkoittaa. Entä sopisiko se sinulle? Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolella.

Kevytyrittäjyys
Kuvituskuva: Yritystoiminnan jälkeen

Yrityskaupalla yrittäjäksi?

Olemassa olevan yrityksen jatkaminen on hyvä vaihtoehto ryhtyä yrittäjäksi. Pääset vauhtiin heti, koska asiakkaat ja liikevaihto ovat jo olemassa.

Yrityskauppa
Kuvituskuva: yritysideasta liikeidea

Mitä on franchising-yrittäjyys?

Franchising-yrittäjyys tarkoittaa liikeidean ja brändin hankkimista franchise-antajalta. Saat käyttöösi valmiin konseptin, josta maksat korvausta.

Yrittäjäksi

Varaa aika
yritysneuvontaan

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy!

Klikkaa lähimmän Uusyrityskeskuksen sivuille – ilmoittaudu yrittäjyysinfoon tai varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Ota yhteyttä, osallistu yrittäjyysinfoon tai varaa aika neuvontaan

Palveluksessasi on 34 uusyrityskeskusta eri puolilla Suomea.

Selaa alueellisia keskuksia