27.03.2024

Yrittäjäksi Nuorkauppakamarin kautta: Teemu Soinisen tarina unelmien tavoittelusta

Kun unelmoit suuresta, seuraa unelmaasi rohkeasti askel askeleelta. Tässä tarinassa kohtaat Teemu Soinisen, visionäärin, jonka intohimona on ollut auttaa ihmisiä löytämään paikkansa työelämässä. Hänen tarinansa on matka, joka on saanut alkunsa Nuorkauppakamarin tukemana. 

Teemu ei ole kaihtanut haasteita. Hänellä on jo kokemusta yrittämisestä mm. markkinoinnin ja tapahtumien parissa. Nyt hän on erilaisen asian äärellä ja kääntänyt unelmistaan totta, viedä visionsa työnhakijoiden auttamisesta yritystoiminnaksi löydettyään yhtiökumppanikseen Mika Juntusen. Teemu uskoo, että yrittäjyys sopii ihmisille, jotka haluavat vaikuttaa asioihin ja toteuttaa itseään. Hän korostaa, että yrittäjänä on mahdollisuus tehdä työtä omilla ehdoillaan, omien arvojen mukaisesti samalla toteuttaen omia päämääriä ja unelmia.

Nuorkauppakamarin tuki oli avain menestykseen

Jokainen visionääri tarvitsee tukijoukkonsa. Teemulle tärkeän joukon on tarjonnut nuorkauppakamari. Sen verkostot, opit ja voimakas yhteishenki ovat olleet ratkaisevassa roolissa Teemun kehityksen tiellä. Aktiivinen vaikuttaminen nuorkauppakamarissa aiemmin oli vaikuttamassa siihen, että Teemua pyydettiin mukaan perustamaan yritystä mukaan tekemään ideasta totta. Nuorkauppakamari ei ole vain organisaatio – se on yhteisö, joka kannustaa unelmia ja auttaa niiden saavuttamisessa.

Yrittäjän polulla Teemu on kohdannut sekä huippuhetkiä että vastoinkäymisiä. Vapaus, vastuu ja mahdollisuus vaikuttaa ovat kantaneet häntä eteenpäin, kun taas yrityksen perustamisen työläys ja markkinatilanteen vaihtelut ovat haastaneet. Yrityksen kasvattaminen riittävän isoksi, jotta se kantaa itseään ja on tuottava, vaatii jatkuvaa tekemistä. Mutta jokainen haaste on ollut askel kohti kasvua ja menestystä. Aiemmat kokemukset opettivat myös, että Teemu kaipaa ympärilleen muita ihmisiä ja yksinyrittäminen ei ole hänelle paras tapa toimia.

Tulevaisuudessa unelmista tulee todellisuutta

Teemun ja Mikan perustaman yrityksen tavoitteena on palvella asiakkaita erinomaisesti ja kasvattaa liiketoimintaa laadukkaan henkilöstöhallinnan avulla. Hän haluaa auttaa asiakasyrityksiä menestymään ja rekrytoimaan huippuhenkilöitä, samalla luoden paremmat kasvot henkilöstöalalle.

– Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia ja haluamme auttaa löytämään ne, yrittäjät kommentoivat.

Yrittäjyys ei ole vain työtä – se on unelmien toteuttamista. Teemun tarina on osoitus siitä, että kun uskallat unelmoida ja tehdä töitä niiden eteen, mikään ei ole mahdotonta. Muista, että sinullakin on voima tehdä unelmistasi totta. Astu rohkeasti eteenpäin ja seuraa omaa polkuasi – ehkä se vie sinutkin yrittäjyyden kiehtovaan maailmaan. Olipahan unelmasi yrittäjyyden parissa mikä tahansa, muista hyödyntää saatavilla olevia resursseja ja verkostoja matkallasi kohti menestystä.

Tutustu Nuorkauppakamarin toimintaan.

Sannamari Kiuru
Kirjoittaja työskentelee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallisessa viestintätiimissä sisällöntuottajana