Kaikki lähtee ideasta, omasta tai ostetusta

Mitä sellaista osaamista sinulla on, jolla voisi olla käyttöä muillekin ja minkä ympärille voisit yritystäsi lähteä suunnittelemaan? Osaaminen voi perustua työkokemukseesi, ammattitaitoosi, koulutukseesi tai vaikkapa harrastuksiisi. Voit ryhtyä yrittäjäksi myös ostamalla jo toimivan yrityksen tai osan siitä tai sen liiketoiminnasta.

Hyvä idea perustuu markkinoiden eli asiakkaiden aitoon tarpeeseen ja siihen, millaisen ratkaisun sinä tarpeeseen tarjoat. Tee taustatyöt huolella, jotta yritysideastasi jalostuu toimiva liikeidea.

Vinkkejä idean löytämiseen voit katsoa YouTube-kanavaltamme Mistä idea yrittäjyyteen?

Liikeidea
Kuvituskuva: yritysideasta liikeidea

Lue lisää aiheesta

Kaikki artikkelit

Aloita
liiketoimintasuunnitelmasta

Liiketoimintasuunnitelma on yrityksesi tiekartta. Se auttaa sinua jäsentämään yrityksesi toiminnan eri osa-alueet ja kertoo, miten toteutat ne käytännössä. Liiketoimintasuunnitelma kannattaa tehdä huolella ja päivittää yrityksen kehittyessä.

Tarvitset liiketoimintasuunnitelman, jos haet starttirahaa. Se on tärkeä työkalu myös, kun neuvottelet rahoittajien, vuokranantajan, alihankkijan tai tavarantoimittajan kanssa.

Näin teet liiketoimintasuunnitelman
Kuvituskuva: liiketoimintasuunnitelma
Ideanappi

Onko ideassani ideaa?

Testaa ideasi Ideanapilla. Saat yritysneuvojalta palautteen mihin suuntaan edetä.

Ideanappi

Miten hinnoittelen?

Hinnoittelu on haastavaa, mutta sen perusteet lopulta yksinkertaiset. Hinnan ABC ovat kustannukset, asiakkaat ja kilpailijat.

Hinnoittelu

Onko yritys kannattava?

Laskelmat kirkastavat, olisiko suunnittelemasi yritys kannattava. Niillä selvität myös yritystoiminnan aloittamisen vaatiman rahan.

Kannattavuuslaskelmat

Varaa aika
yritysneuvontaan

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy!

Klikkaa lähimmän uusyrityskeskuksen sivuille – ilmoittaudu yrittäjyysinfoon tai varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Ota yhteyttä, osallistu yrittäjyysinfoon tai varaa aika neuvontaan

Palveluksessasi on 34 uusyrityskeskusta eri puolilla Suomea.

Selaa alueellisia keskuksia