08.12.2021

Yrittäjyyshaave toteutui hoitovapaan aikana

Muodin asiantuntija Eevi Lindholm ryhtyi toiminimiyrittäjäksi marraskuussa 2020 jäätyään hoitovapaalle palkkatyöstään. Tällä hetkellä hän tekee yritystoimintaa osa-aikaisesti, mutta tavoitteena on toimia tulevaisuudessa kokopäiväisenä yrittäjänä.

Monipuolinen, henkilökohtainen muotikonsultti

Eevi Lindholm Personal Shopping & Styling tarjoaa henkilökohtaista shoppailu- ja stailauspalvelua. Palvelussa on huomioitu ekologisuus ja kestävä kehitys, minkä vuoksi liikkeelle lähdetään asiakkaan omasta vaatekaapista ja sieltä löytyvistä aarteista.

– Jokaisen vaatekaapista voi löytyä aivan mahtavia yllätyksiä. Juuri vaatekaapin järjestely on yksi palvelumuotoni, jossa tutustumme yhdessä asiakkaan vaatekaapin sisältöön ja löydämme sieltä ne avainkokonaisuudet. Siitä syntyy stailausta omilla vaatekaapin aarteilla. Vaatevaraston täydennystä tehdään harkiten, heräteostoksilta välttyen.

Vaatekaapin järjestely ja siivoaminen käyvät samanaikaisesti inventaarion kanssa. Tarpeettomaksi jääneet vaatteet kierrätetään, lahjoitetaan tai myydään eteenpäin asiakkaan toiveen mukaisesti. Palveluihin kuuluu myös etäkonsultointia, jossa Eevi auttaa asiakkaita löytämään asukokonaisuuksia eri tilanteisiin ja ehdottaa tyylivinkkejä, jotka vahvistavat asiakkaan omaa persoonallisuutta.

Siuntiolaisen yrittäjän toimialuetta on pääsääntöisesti Uusimaa, mutta etäkonsultaatiota hän voi tehdä koko maan laajuisesti.

”Halusin tehdä jotain, mistä nautin”

Eevi oli käynyt yläasteella Nuori yrittäjä -kurssin ja piti ajatuksesta, että voisi jonain päivänä työllistää itsensä. Opiskeluiden jälkeen hän oli palkkatöissä, mutta haaveissa oli kuitenkin yrittäjyys muotialalla, joka on hänen intohimonsa. Kun Eevi sitten jäi äitiyslomalle, hän alkoi tosissaan työstää ajatusta yrittäjyydestä sekä liikeideasta.

– Halusin tehdä jotain, mikä on minulle intohimo ja missä olen super hyvä. Halusin tehdä jotain, mistä nautin ja halusin tehdä sitä itselleni. Minulla on aina ollut halu auttaa ihmisiä, joten siitä liikeidea lähti.

Yritystoimintaa suunnitellessaan Eevi oli Länsi-Uudenmaan alueen Uusyrityskeskuksen, Novago Yrityskehityksen, asiakkaana. Yritysneuvojan kanssa pohdittiin alusta asti yhdessä kaikkea yrittäjyyteen liittyvää, kirkastettiin liikeidea ja selvitettiin yrityksen perustamiseen vaadittavat toimenpiteet.

Koronan ja pikkulapsiarjen vuoksi yritystoiminta ei ole päässyt vielä ihan täysipainoisesti käyntiin. Poikkeukselliset olosuhteet eivät kuitenkaan ole lannistaneet yrittäjää. Viime aikoina Eevi on panostanut markkinointiin sosiaalisessa mediassa ja tehnyt Reels-asuvideoita, joille on kertynyt mukavasti katsojia. Asiat etenevät hitaasti mutta varmasti.

Yrittäjänä vapaus luoda uutta ja omaa

Yrittäjäksi ryhtyminen on tuntunut Eevistä oikealta ratkaisulta.

– Olin haaveillut yrittäjyydestä muotialalla ja se on kyllä ollut innostavaa. Yrittäjänä minulla on vapaus luoda jotain uutta ja omaa.

Yrittäjyydestä haaveilevalle Eevi antaisi neuvoksi ottaa yhteyttä Uusyrityskeskukseen, sillä sieltä saa ammattilaisilta henkilökohtaista ja maksutonta yritysneuvontaa. Lisäksi hän kannustaa tavoittelemaan rohkeasti omia unelmiaan.

– Tee sitä mikä on intohimosi äläkä pelkää epäonnistumista. Epäonnistut vasta kun lopetat yrittämisen.