04.05.2022

Tietoa lasten ja nuorten yrittäjyydestä nyt yhdessä paketissa – ”Vielä on mahdollista tehdä itselle mieluisa kesätyö yrittäjänä”

Uusyrityskeskusten verkosto on koostanut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa nettisivuston, johon on kerätty yhteen alle 18-vuotiaan yrittäjyyttä koskevaa tietoa.

Perustietoa lasten ja nuorten yrittäjyydestä on koottu sivuillemme www.uusyrityskeskus.fi > Minustako yrittäjä > Alle 18-vuotiaan yrittäjyys.

Sivusto on tehty tietolähteeksi vanhemmille, opettajille sekä yrittäjyyteen ohjaaville ja yritysneuvontaa tarjoaville toimijoille.

Sivustolla on kerrottu muun muassa tarjolla olevista yrittäjyysohjelmista eri ikäryhmille, alle 18-vuotiaan pankkiasioinnista ja verotuksesta sekä eläketurvasta. Lisäksi sivustolle on listattu selvitettäviä asioita ja eri ikäryhmiä koskevia rajoituksia.

Sivusto on osa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n pilottihanketta, jossa kehitetään yritysneuvonnan digitaalista palvelukanavaa. Hanketta rahoittaa Yksityisyrittäjäin säätiö. Ruotsin- ja englanninkieliset tietopaketit julkaistaan viikolla 19.

Tietopaketille oli selkeä tarve

Sivuston kokoamisesta vastannut yritysneuvoja Ilona Ukkonen Suomen Uusyrityskeskukset ry:stä kertoo, että tarve perustietoa ja tietolähteitä kokoavalle tietopaketille nousi esiin yhteistyökumppaneiden kanssa käydyissä keskusteluissa.

– Alle 18-vuotiaan yrittäjyyttä koskeva tieto on hajallaan useassa eri paikassa ja sen vuoksi kokonaisuutta on vaikea hahmottaa. Niinpä päätimme yhdistää useamman toimijan voimat ja koota perustietoa yhteen, Ukkonen toteaa.

Sivun sisältö on koostettu yhteistyössä Suomen Uusyrityskeskukset ry:n, Business Äänekosken, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian, Keski-Suomen Yritysidean, Bisnes Lande -hankkeen sekä Verohallinnon asiantuntijoiden kanssa.

Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden myös kesätöihin

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama iloitsee tietopaketin valmistumisesta.

– Nuorten kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan kasvaa koko ajan ja on tärkeää, että meillä on työkaluja, joiden avulla voimme ohjata nuoria yrittäjyyden polulle. Yrittäjyyshän tarjoaa mahdollisuuden myös kesätöihin. Eli jos kesäksi jäi työ saamatta, niin vielä on mahdollista tehdä itselle mieluisa kesätyö yrittäjänä, Kallama huomauttaa.

Lue, miten Uusyrityskeskus auttoi viime kesänä lukiokaverukset, Vilman ja Titan, jäätelökioskiyrittäjiksi.

Lisätietoja:

Suomen Uusyrityskeskukset ry, toimitusjohtaja Susanna Kallama
susanna.kallama@uusyrityskeskus.fi, puh. 040 587 2445