18.09.2020

Tukes, Kasvu Open ja Suomen Yrityskaupat aloittavat yhteistyön Suomen Uusyrityskeskusten kanssa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, kasvuyritysten sparrausohjelma Kasvu Open sekä yritysvälittäjä Suomen Yrityskaupat Oy ovat liittyneet Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseniksi. Jäsenten kanssa tehtävä yhteistyö palvelee alkavien yrittäjien neuvontaa Uusyrityskeskuksissa.

Turvallisuusasiat ajoissa yrittäjien tietoon

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tukesin kanssa tehtävän yhteistyön avulla pyritään saamaan tärkeät turvallisuuteen liittyvät asiat paremmin ja ajoissa yrittäjien tietoon. Tukesin kautta on tarjolla tietoa muun muassa eri tuoteryhmien ja kuluttajille suunnattujen palveluiden vaatimuksista, valmistajien, jakelijoiden ja muiden toimijoiden rooleista sekä pakkausmerkinnöistä.

– Kun varmistetaan heti alussa, että tuote tai palvelu täyttävät vaatimukset, vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä jatkossa ja varmistetaan hyvä alku kilpailukykyiselle yritystoiminnalle, toteaa johtaja Tuiri Kerttula Tukesista.

Yrityksen kasvupolut tutuiksi

Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Kasvu Openin ja Suomen Uusyrityskeskusten tavoitteena on tiivistää verkostojensa yhteistyötä suomalaisten yritysten kasvun edistämiseksi.

– Uusyrityskeskuksilla on tärkeä rooli uusien, kannattavien yritysten rakentamisessa. Yhteistyössä voimme tukea näiden yritysten kasvukykyä muun muassa kaikille yrityksille avoimien sparrausten, työkalujen ja verkoston avulla, kertoo Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Jaana Seppälä.

Kasvu Openin Kasvupolut ovat alueellisia tai toimialakohtaisia kahden tapahtumapäivän kokonaisuuksia, joissa yritys saa sparrausta liiketoiminnan kehittämiseen. Kasvu Openilla on käytössä myös maksuton digitaalinen työkalu, Kasvuyritysanalyysi, jossa voi aloittaa yrityksen kasvusuunnitelman työstämisen milloin ja missä tahansa.

Yrityskauppa vaihtoehtoisena tienä yrittäjyyteen

Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta neuvontaa myös silloin, jos yrittäjäksi ryhdytään omistajanvaihdoksen kautta. Suomessa on paljon eläkeikää lähestyviä yrittäjiä ja heillä menestyvää liiketoimintaa, jota joku muu voisi jatkaa. Suomen Yrityskaupat on Suomen suurin yritysvälittäjä ja pitää yllä myös firmakauppa.fi-sivustoa.

– Suomen Uusyrityskeskukset on meille paras kanava välittää realistista ja ajankohtaista tietoa omistajanvaihdoksiin liittyvistä asioista uusille yrittäjille. Yrittäjän uran kannalta on keskeistä, että hänellä on alusta alkaen tieto vaihtoehtoista tavoista aloittaa yritystoiminta, kasvattaa sitä tai luopua siitä, perustelee Suomen Yrityskaupat Oy:n toimitusjohtaja Juha Rantanen.

Lisätietoja:

Suomen Uusyrityskeskukset ry
Susanna Kallama, toimitusjohtaja
puh. 040 587 2445
susanna.kallama@uusyrityskeskus.fi