11.07.2022

Olemme mukana SuomiAreenassa

Torstaina 14.7. SuomiAreenan teemoina ovat työ ja yrittäjyys. Yrittäjyyden supertorstaina SuomiAreenan kävijät pääsevät testaamaan omaa yritysideaansa Uusyrityskeskus Enter Satakunnan toimistolla klo 10–14. Maksuttomassa popup-neuvonnassa voi pallotella ideaansa Uusyrityskeskuksen yritysneuvojan kanssa ja napata vinkit seuraaviin askeliin kohti yrittäjyyttä.

Suomen Uusyrityskeskukset ry järjestää lisäksi Asiantuntijakeskus BEPOPissa klo 15 keskustelun, jonka teemana on “Kuka rikastuu, kun yritys menestyy – yrittäjä vai me kaikki?”. Keskustelussa julkaistaan Aluekehitystoimisto MDI:n Suomen Uusyrityskeskukset ry:lle toteuttaman tutkimuksen tuloksia alueiden yritysdynamiikasta ja neuvontapalveluiden vaikuttavuudesta yrityksen elinkaareen. Tilaisuudessa kuullaan, missä on Suomen paras yritysdynamiikka ja mistä se johtuu.

Henkilökohtainen Uusyritysneuvonta on tärkein yrityspalvelu

Suomen Uusyrityskeskusten maksutonta ja henkilökohtaista yritysneuvontaa hyödyntää vuosittain noin 13 000 uutta asiakasta. Asiakkaista hieman yli puolet perustaa yrityksen. Uusia yrityksiä syntyy noin 7 000 ja uusia työpaikkoja noin 10 000. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n tuoreen vaikuttavuustutkimuksen mukaan 77 prosenttia yrittäjistä koki neuvonnan merkitykselliseksi tai erittäin merkitykselliseksi.

– Asiantunteva ja luottamuksellinen apu yrittäjyyden alussa on kullanarvoista ja yrittäjät arvostavat sitä. Tämä tulee esille myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa toimivat yrittäjät arvioivat alkavan yrittäjän palvelut kaikkein tärkeimmäksi yrityspalveluksi, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Vaikuttavuustutkimus todensi myös Uusyrityskeskusten laatujärjestelmän mukaisen tavoitteen täyttyvän – viiden vuoden kuluttua Uusyrityskeskus-palvelujen kautta perustetuista yrityksistä toimii yli 80 prosenttia.

– Yleisesti viiden vuoden kuluttua yrityksistä on toiminnassa noin puolet. Ero Uusyrityskeskus-palvelujen kautta perustettujen yritysten hyväksi on niin suuri, ettei perustamisvaiheen asiantuntija-avun merkityksestä yrittäjyydelle jää epäselvyyttä, painottaa Susanna Kallama.

Yrittäjyyden supertorstain ohjelma

Popup-yritysneuvonta, 14.7. kello 10–14

  • Kiinnostaako yrittäjyys? Tule testaamaan liikeideasi
  • Uusyrityskeskus Enter Satakunnan toimisto, Gallen-Kallelankatu 8 

SuomiAreenan keskustelu, 14.7. kello 15–15.45

  • Kuka rikastuu, kun yritys menestyy – yrittäjä vai me kaikki?  
  • Puhujat: Timo Aro (johtava asiantuntija, MDI), Olli Ojamo (yrittäjä, Eumer Finland Oy), Mirka Saarinen (toimitusjohtaja, perustaja, Seurana Oy) ja Tarja Pöyhönen (toimitusjohtaja, yritysneuvoja, Kuopion seudun Uusyrityskeskus ry)
  • Asiantuntijakeskus BEPOP, Isolinnankatu 21
  • Lue lisää