25.09.2023

Lohja perustaa Uusyrityskeskuksen – mukaan valtakunnalliseen verkostoon

Lohjan kaupunki aloittaa alkavan yrittäjän neuvontapalveluiden tarjoamisen vuoden 2024 alussa ja perustaa neuvonnan tueksi Lohjan Uusyrityskeskuksen. Lohja on hyväksytty Suomen Uusyrityskeskukset ry:n varsinaiseksi jäseneksi, ja pääsee siten mukaan arvostettuun yritysneuvontaverkostoon, jossa on Lohjan liittymisen jälkeen yhteensä 31 Uusyrityskeskusta ja muuta yrityspalvelutoimijaa ympäri Suomen. Kaikki Uusyrityskeskukset tarjoavat laatusertifioitua yritysneuvontaa.

– Toivotamme Lohjan kaupungin lämpimästi tervetulleeksi uusyrityskeskusverkostoon. Jo yli 80 prosenttia suomalaisista asuu kunnassa, jonka alueella toimii uusyrityskeskusverkoston toimija, iloitsee Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Piia Malmberg.

Lohjalla perustetaan vuosittain noin 250–300 yritystä. Yrityksiä on kaikkiaan yli 4 000. Toimialajakauma on monipuolinen. Myös uusiutuvaan energiaan liittyvä yritystoiminta on nousussa.

– Lohja on erittäin vahva yrittäjyyskaupunki. Yksinyrittäjyys on yleisin yrittämisen muoto meilläkin, mutta myös isoja, kansainvälisiä yrityksiä on runsaasti, kertoo Lohjan kaupungin yrityspalvelupäällikkö Mika Hämeenniemi.

Kaupungin elinvoima ja halu tukea yrittäjyyttä näkyy kaupungin strategiassa asti. Yksi strategian painopiste on ”yritysten suosima ja suosittelema”.

– Tähän yhdistyy erinomaisesti myös tavoitteemme yritysneuvonnassa. Neuvonnan tulee olla luotettavaa ja ratkaisuhakuista. Uusyrityskeskusverkostossa mukana oleminen vahvistaa mahdollisuuksiamme tarjota ammattitaitoista yritysneuvontaa. Tuemme alkavien yritysten lisäksi yrityksiä elinkaaren kaikissa vaiheissa, Hämeenniemi kertoo.

Uusyrityskeskusten tilaaman vaikuttavuustutkimuksen mukaan noin 80 prosenttia Uusyrityskeskusten palveluja käyttäneistä yrityksistä on toiminnassa vielä viiden vuoden kuluttua perustamisesta. Kaikista yrityksistä vastaava luku on vain alle 50 prosenttia.

– Yritysten perustamisneuvonta on ensiarvoisen tärkeää. Yritysneuvonnassa käyneellä yrittäjällä on huomattavasti paremmat mahdollisuudet toteuttaa kannattavaa yritystoimintaa kuin yrittäjällä, joka ei ole saanut apua yrittäjyyteen. Rohkeasti siis neuvontaan, jos yrittäjyys kiinnostaa – kaikki Uusyrityskeskusten palvelut ovat maksuttomia, muistuttaa Malmberg.

.

Suomen Uusyrityskeskukset ry on yhteisjärjestö 31 paikalliselle ja alueelliselle Uusyrityskeskukselle ja yrityspalvelutoimijalle, jotka tarjoavat maksutonta yritysneuvontaa kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Suomen Uusyrityskeskukset tukee paikallisia keskuksia laadukkaan ja ammattitaitoisen yritysneuvonnan järjestämisessä. Kaikki uusyrityskeskusverkostossa mukana olevat Uusyrityskeskukset ovat ISO 9001-laatusertifioituja. Verkoston kautta perustetaan yhteensä 6 000–7 000 uutta yritystä joka vuosi. 

45 000 asukkaan Lohja järjestää yritysneuvonnan sekä yritysten kehittämispalvelut kaupungin omana palveluna tammikuusta 2024 alkaen. Lohjan elinkeinopalvelut-organisaatiossa toimiva Yrityslohja-neuvontayksikkö on toiminnallisesti Lohjan Uusyrityskeskus, jossa sekä alkavia että toiminnassa olevia yrittäjiä neuvoo kaksi yritysneuvojaa. Yrityslohja-neuvontayksikön tukena on kaupungin elinkeinopalveluiden tiimi ja neuvontayksikön työnjohdosta vastaa kaupungin yrityspalvelupäällikkö.

Lisätiedot
Piia Malmberg, toimitusjohtaja, Suomen Uusyrityskeskukset ry
044 0309 805

Mika Hämeenniemi, yrityspalvelupäällikkö, Lohjan kaupunki
044 7674 923