Ideanappi
02.09.2020

Ideanappi on Suomen paras työkalu yrittäjyyden edistämiseen

Uusyrityskeskusten Ideanappi on yltänyt kansalliseen voittoon EU:n yrittäjyyden edistämisen kilpailussa (European Enterprise Promotion Awards). Ideanappi voitti Suomen tasolla “Promoting the Entrepreneurial Spirit”-kategorian ja on nyt mukana kilpailemassa kategorian voitosta Euroopan tasolla.

Ideanappi (www.ideanappi.fi) on digitaalinen työkalu, joka madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä. Sen toimintalogiikka on yksinkertainen: yritysideaa pohtinut henkilö tiivistää ideansa Ideanappi-työkalussa 500 merkkiin ja lähettää sen Uusyrityskeskukselle arvioitavaksi. Uusyrityskeskuksen kokenut yritysneuvoja lähettää 24 tunnin sisällä arvionsa ideasta sekä ohjeistuksen, miten yrittäjäksi aikovan kannattaa edetä prosessissa. Ideanapin on kehittänyt Keski-Suomen Uusyrityskeskus.

− Ideanappi syntyi halusta aktivoida kaikkia yrittäjyyttä harkitsevia ihmisiä tuomaan ideansa esille. Kertynyt kokemus osoittaa, että 40 prosenttia Ideanapin käyttäjistä rohkaistuu edistämään yritysideaansa Uusyrityskeskuksen neuvonnassa, sanoo Keski-Suomen Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Piia Grekula.

Useat tutkimukset osoittavat, että nuorten yrittäjyysinto on kasvussa. Yli kolmannes nuorista pitää yrittäjäksi ryhtymistä mahdollisena tulevaisuudessa. Haasteena on innon muuttaminen kannattavaksi yrittäjyydeksi.

– Uusyrityskeskusten tavoitteena on luoda yrittäjyyttä suunnitteleville helposti löydettävä ja eheä palvelupolku, joka toimii myös digitaalisessa maailmassa. Tämä on erityisen tärkeää nuorille. Ideanappi on osa sitä polkua, kertoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Tavoitteena ottaa käyttöön koko maassa

Ideanappi-työkalu on ollut Keski-Suomen Uusyrityskeskuksessa käytössä vuodesta 2018. Kuluneen vuoden aikana Ideanapin ovat ottaneet käyttöönsä myös Uusyrityskeskus-verkostoon kuuluvat Lahden Seudun Kehitysyhtiö LADEC sekä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor. Ideanapin omistus siirtyi syyskuun alusta Keski-Suomen Uusyrityskeskukselta kattojärjestölle, Suomen Uusyrityskeskukset ry:lle.

– Ideanappi on loistava keksintö. Tavoitteenamme on laajentaa Ideanappi osaksi Uusyrityskeskusten palvelua kaikissa maamme Uusyrityskeskuksissa, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Lisätietoja:

Suomen Uusyrityskeskukset ry
Susanna Kallama, toimitusjohtaja
puh. 040 587 2445
susanna.kallama@uusyrityskeskus.fi

Suomen 30 Uusyrityskeskusta tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on yli 1500 yrityselämän asiantuntijaa. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia Uusyrityskeskusten kautta toimintansa aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten Uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö.