09.02.2017

Innokas CrossFit-harrastaja teki harrastuksesta työn

Rebekka Lalli perusti oman CrossFit-salin, CrossFit Kirkkonummi Oy:n, vuonna 2014. CrossFit on intensiivinen kunto-ohjelma, joka perustuu monipuolisiin ja vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin. Rebekan lisäksi salilla työskentelee yksi kokoaikainen työntekijä. Sali työllistää myös välillisesti useita omalla toiminimellä työskenteleviä ohjaajia.

Rakkaudesta lajiin

Aiemmin muun muassa poliisina ja ammattisotilaana työskennellyt Rebekka joutui miettimään uusia uravaihtoehtoja sairastuttuaan vaikeaan nikamasairauteen. Tässä vaiheessa, hieman yli 30-vuotiaana, hän perusti ensimmäisen yrityksensä, värikkäitä johtoja myyvän Johtoin. Yritys ajautui kuitenkin lopulta alamäkeen ja väsytti Rebekan. Jälleen oli mietittävä uusia vaihtoehtoja.

Vuonna 2012 Rebekka löysi nousevan urheilulajin, CrossFitin. Tehokas ja kuntouttava laji vei mukanaan ja synnytti uusia yrittäjyyshaaveita.

– Päädyin CrossFitin pariin kesällä 2012. Huomattuani miten tehokas laji oli ja miten isoja positiivisia muutoksia se toi kaikkien sitä harrastavien elämään – myös minun – tiesin, että jonain päivä haluan vielä avata oman salin ja jakaa tätä CrossFitin tuomaa ilosanomaa.

Päätös uuden yrityksen perustamisesta oli lopulta hyvin helppo, sillä intohimo lajiin oli niin vahva ja haave toisten auttamisesta oli kytenyt Rebekan mielessä jo vuosikymmeniä.

Uusyrityskeskuksesta neuvoa ja tsemppiä

Yrityksen perustamisvaiheessa Rebekka hyödynsi Espoon Seudun Uusyrityskeskuksen neuvontapalveluita.

– Uusyrityskeskuksesta sain neuvoa kaikkeen, mikä askarrutti. Tai vähintäänkin sain aina tiedon, mistä kysyä lisää. Tärkein apu on kuitenkin ollut Espoon Uusyrityskeskuksen Jouni Ahavan henkinen tuki, joka kantoi minut todella monen karikon ja epätoivon tunteen yli.

Yrittäjyyden myötä lisää aikaa lapselle

Yrittäjyydessä Rebekkaa on yllättänyt vastuun raskaus, kun yksinyrittäjänä kaikki päätökset pitää tehdä yksin. Yrittäjyys on kuitenkin tuonut tullessaan paljon hyvää. Rebekka kumoaa esimerkiksi täysin väitteet siitä, että yrittäjä olisi kiinni työssään 24/7.

– Väitän että se on priorisointi- ja organisointikysymys. Pidän lomaa yhteensä noin kahdeksan viikkoa vuodessa ja pystyn tarvittaessa helposti olemaan kipeän lapsen kanssa kotona.

Lapselle järjestynyt aika onkin parasta, mitä yrittäjyys on Rebekan mukaan tuonut tullessaan.

– Pystyn olemaan lapselleni läsnä paljon paremmin kuin olisin palkkatyössä. Olen saanut asiat järjestettyä niin hienosti, että tokaluokkalaisen tyttäreni ei ole juuri koskaan tarvinnut lähteä kouluun tyhjästä kodista, eikä läheskään aina tulla tyhjään kotiin koulun jälkeen.

Intohimoa ja hyvä liiketoimintasuunnitelma

Yrittäjänä toimiminen on opettanut Rebekalle paljon yrittäjyydestä ja oman työn johtamisesta. Alkavalle yrittäjälle hän antaisi kokemuksensa pohjalta seuraavat neuvot:

  1. Mitä enemmän tunnet intohimoa sitä kohtaan mitä teet, sen helpompaa yrittäminen on, koska intohimo välittyy ja tarttuu.
  2. Tee hyvä liiketoimintasuunnitelma ideastasi. Käytä siihen paljon aikaa ja vaivaa, se maksaa itsensä myöhemmin takaisin. Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty!
  3. Laadi toimintaperiaatteet yrityksellesi, toiminnallesi ja itsellesi, äläkä koskaan jousta niistä.
  4. Kaikki on mahdollista, kunhan itse uskot siihen ja teet töitä sen eteen. Kaikki.
  5. Ole tarkka kulutuksissasi. Pienistä puroista syntyy yhtäkkiä iso joki.
  6. Ensin tulee perhe, sitten vasta yritys. Yrityksen tarkoitus ei ole olla koko elämä, vaan sen tarkoitus on mahdollistaa mahdollisimman hyvä elämä.