07.03.2024 | Juho Rautahonka

Yrittäjä: Näin valitset tarpeisiisi sopivan ja edullisen yritystilin

Yrittäjän polun ensimmäinen etappi on usein yritystilin valinta. Valintaa ei ole kuitenkaan aina ihan helppo tehdä – toiminnallisuudet vaihtelevat ja hinnoittelu tahtoo olla epäselvää tai hankalasti saatavilla. Jotta piilokulut eivät pääse yllättämään ja saat varmasti yrityksesi tarpeita vastaavan paketin, tässä muutama vinkki yritystilin valintaan. 

Mieti ensin, mitä ainakin tarvitset

Tarvitsetko perinteisen tilin lisäksi laskutuspalvelun, verkkokaupan integraation tai esimerkiksi mahdollisuuden tehdä kansainvälisiä maksuja? Jokaisen yrittäjän tarpeet ovat ainutlaatuisia. Kun tiedät tarkalleen, mitä tarvitset, voit valita tilin, joka vastaa parhaiten yrityksesi tarpeita.

Kannattaa myös miettiä jo nyt tämänhetkisten tarpeiden lisäksi tulevaa. Yrityksen kasvaessa tarpeesi muttuvat – hyvä yritystili ei rajoita kasvuasi, vaan tukee sitä. 

Entä mikä helpottaisi tuntuvasti arkeasi?

Yrittäjän elämä on usein ihan riittävän kuormittavaa ilman hankalien ohjelmistojen aiheuttamaa teknostressiä. Voikin olla fiksua ennakoida stressaavia kausia valitsemalla yritystili, joka ei vain tee välttämättömintä vaan aidosti helpottaa arkeasi. 

Mikä helpottaisi päivittäistä työtäsi? Haluaisitko esimerkiksi, että taloushallinnon perushommat hoituvat suoraan puhelimelta – paperisten kuittien kanssakin varmasti pärjää, mutta arkea helpottaa jos kuitin voi kuvata puhelimella suoraan kirjanpitoon. Entä olisiko näppärää, jos perinteisen debit-kortin lisäksi olisi käytössä virtuaalikortteja?

Hinnaston ja ominaisuuksien vertailu

Yllättäviin kuluihin kannattaa yrittäjän aina varautua, mutta yritystilisi ei tarvitse olla yksi yllätyksistä. Yritystilejä on kahdenlaisia; kiinteähintaisia yritystilejä ja tilejä, joiden kuukausihinta vaihtelee käytettyjen ominaisuuksien mukaan. 

Tapahtumakohtaisia kuluja laskuttavien yritystilien hinnoittelussa kaikki toiminnot eivät kuulu yritystilin kuukausihintaan. Se, mitä kuukausimaksu sisältää, vaihtelee yritystilin tarjoajasta riippuen. Jos tarvitset lisäominaisuuksia yritystilin rinnalle, voi tilin todellinen hinta nousta vuositasolla useilla sadoilla euroilla.

Lisäkuluja yritystilin hintaan voi tulla esimerkiksi:

  • tilin ja asiakkuuden avaamisesta
  • SEPA-maksuista
  • maksu- ja luottokortista
  • laskujen lähettämisestä ja vastaanottamisesta.

Tutustu Holvin tekemään vertailuun, jossa yhteen taulukkoon on koottu useamman palveluntarjoajan ominaisuudet ja hinnat helpottamaan valintaasi.

Perinteinen pankki vai digitaalinen tili?

Lopuksi on aika päättää, haluatko avata tilin perinteisessä pankissa vai valita modernimman digitaalisen ratkaisun. Perinteiset pankit tarjoavat usein kattavan konttoriverkoston ja henkilökohtaista palvelua, kun taas digitaaliset ratkaisut ovat usein innovatiivisempia ja helppokäyttöisempiä – ja yleensä myös halvempia. 

Tutustu Holvin tarjontaan:

Holvi tarjoaa monipuolisia yritystilivaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Valitsemasi tilin tulee tarjota juuri ne ominaisuudet, joita yritystoimintasi vaatii, olipa kyse sitten perustilistä tai kokonaisvaltaisesta kirjanpito- ja taloushallintopalvelusta.

Lue lisää Holvista.

Juho Rautahonka
Kirjoittaja työskentelee Holvilla content writerina