16.04.2021 | Susanna Kallama

Terveiset kehysriiheen – Uusia yrityksiä tarvitaan nyt

Hallitus kokoontuu kehysriiheen haasteellisessa, mutta myös toiveikkaassa tilanteessa. Näköpiirissä siintää jo aika jälkeen koronan. Uusien rajoitusten sijasta katsetta ja suunnitelmia uskalletaan suunnata siihen, miten pääsemme kiinni uuteen kasvuun ja uusiin työpaikkoihin.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n viesti kehysriiheen ja päättäjille laajemminkin on ytimekäs: Nyt tarvitaan uutta yrittäjyyttä, koska se luo työtä ja kasvua. Puolueeton apu ja sparraus parantavat yrittäjyysosaamista, auttavat välttämään virheitä, säästävät aikaa ja rohkaisevat yrittäjäksi.

Apu alussa synnyttää kestävämpiä yrityksiä. Vaikuttavuustutkimuksemme mukaan Uusyrityskeskus-palveluita käyttäneistä yrityksistä on viiden vuoden kuluttua toiminnassa 80 prosenttia. Vastaava määrä kaikista Suomessa perustetuista yrityksistä on vain noin 50 prosenttia.

Nopea ja tehokas tapa synnyttää uusia kestäviä yrityksiä ja löytää uusia yrittäjiä jo olemassa oleviin yrityksiin, on parantaa alkaville yrittäjille suunnattujen yrityspalvelujen saatavuutta. Se onnistuu suuntaamalla resursseja digitaalisesti saavutettavien etäpalvelujen tuottamiseen. Suomen Uusyrityskeskukset ry verkostoineen tarjoaa tähän valmiin alustan, laatusertifioidun toimintakonseptin ja testatun osaamisen. Tarvitaan vain hieman rahaa ja lupa tehdä.

Susanna Kallama
Kirjoittaja on Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja.