27.05.2019 | Marko Teppo

Sopimusten tärkeys uudessa yrityksessä

Yrityksen koko toiminnan voi luonnehtia perustuvan sopimuksiin. Siksi uuden yrittäjän on alusta asti hyvä turvata asiakassuhteet, osakkaiden väliset suhteet ja esimerkiksi aviovarallissuussuhteet niin, että yritystoiminnalla on jatkuvuutta niin hyvinä kuin huonoina hetkinä.

Aloittavan yrittäjän kannattaa siis huolehtia siitä, että osakassopimukset, mahdolliset työsopimukset ja asiakkaiden kanssa tehtävät sopimukset on tehty luotettavalla ja laadukkaalla tavalla, ja aina kirjallisesti. Jokaisen avioliitossa olevan tai avioliittoon aikovan yrittäjän tulisi myös tehdä yritysvarallisuuden poissulkeva avioehtosopimus.

Fiksu yrittäjä toimii vastuullisesti ja herättää sopimussuhteissaan luottamusta heti yrityksen alkuaskeleista lähtien ja laatii sopimukset tasokkailla sisällöillä. Sopimukset sisältöineen muodostavat pelisäännöt, joilla yritystoimintaa eri tahojen kanssa harjoitetaan. Mikäli pelisäännöt puuttuvat, konfliktitilanteissa tappion kärsii harmittavan usein pienin toimija.

Sopimustieto.fi -palvelun valmiit juridiset sisällöt ja älykäs teknologia mahdollistavat pienellekin toimijalle ensiluokkaiset sopimukset. Yrityksesi ja henkilökohtaisten tärkeiden asiakirjojesi laatiminen onnistuu Sopimuskoneella vaivatta ja ilman aiempaa kokemusta sopimusten laadinnasta.

Lisää tietoa tärkeistä asiakirjoista saat uuden yrittäjän sopimusoppaasta, jonka voit pyytää Sopimustiedolta osoitteesta asiakaspalvelu@sopimustieto.fi. Saat Sopimustiedon kehittämän Sopimuskoneen käyttöösi Uusyrityskeskusten edulla täältä: https://sopimustieto.fi/uusiyritys

Kirjoittaja on Sopimustiedon perustaja ja varatuomari