04.10.2023 | Sampsa Veteläinen

Omapaja poistaa yrittämisen esteet

Kun omaa yritystoimintaa aloittaessasi sinulla on enemmän kysymyksiä, kuin vastauksia, mahdollistaa Omapajan kevytyrittäjyys sinulle turvallisen startin yrittäjyyteen. Omapaja poistaa yritystoiminnan aloittamisen esteet tarjoamalla turvallisen polun kevytyrittäjyydestä aina osakeyhtiöyrittäjyyteen saakka.

Tämä ainutlaatuinen palvelu pitää huolen sinusta ja yritystoiminnastasi ilman yksin jäämisen pelkoa, olit sitten kokeilemassa liikeideaasi, hankkimassa lisätuloja tai työllistämässä itsesi.

Turvallinen tapa aloittaa yrittäminen

– Yrittäminen ja etenkin yritystoiminnan aloittaminen voi usein olla haastavaa ja jopa pelottavaa. Joten me Omapajassa haluamme olemme päättäneet tehdä siitä helpompaa. Palvelumme avulla voit keskittyä paremmin yritystoimintasi harjoittamiseen ja kehittämiseen, kiteyttää palvelupäällikkö Anne Karvonen Omapajalta.

Omapajan tarjoama palvelu on laaja ja kattaa kaikki yksinyrittäjän tarpeet. Palvelun avulla voit hoitaa asiakkuuksiasi ja töidesi laskuttamisen ilman kirjanpidon, verotuksen ja muiden viranomaisvelvoitteiden taakkaa.

– Siinä missä kevytyrittäjämme keskittyvät töiden hankkimiseen ja tuottamiseen, me keskitymme kevytyrittäjän kirjanpitoon, verotukseen, vakuuttamiseen sekä asiakastukeen. Monikanavainen asiakastukemme onkin yksi ylpeydenaiheemme ja saamme siitä asiakkailtamme paljon kiitosta, Anne iloitsee.

Omapaja on yrittäjän polku

Kevytyrittäjänä voit hyödyntää Omapajan palvelua tehdessäsi esimerkiksi keikkatyötä toimeksiantajillesi, testatessasi liikeideaasi tai hankkiessasi lisätuloja päätyön tai opiskelun rinnalla. Voit aloittaa yrittäjyyden ilman sitoumuksia ja riskiä, ja katsoa, miten se lähtee kehittymään.

Omapajan palvelu on suunniteltu niin, että se tarjoaa juuri sinun yritystoimintaasi parhaiten sopivan ratkaisun sekä jatkumon yritystoimintasi kasvaessa. Omapajassa saat palvelun kevytyrittäjyyden lisäksi myös muille yritysmuodoille. 

Yrittäminen voi tuntua aluksi monimutkaiselta ja pelottavaltakin. Omapaja tekee yritystoiminnan aloittamisen helpoksi ja selkeäksi. Olitpa sitten kevytyrittäjä, toiminimiyrittäjä tai vaikkapa osakeyhtiöyrittäjä.

– Olemme huomanneet, että yritystoimintaa aloittavilla saattaa olla pinttynytkin käsitys jostain tietystä yritysmuodosta ainoana vaihtoehtona. Heidän kanssaan keskustellessamme huomataan usein esimerkiksi kevytyrittäjyyden olevan aloittamiseen paljon yrityksen perustamista järkevämpää. Asiakkaan ymmärryksen lisääminen, tietynlaisen turvan tuottaminen ja sen AHAA-elämyksen näkeminen on mahtaavaa, Anne kertoo.

Uskalla ottaa ensimmäinen askel

Omapajassa voit turvallisesti ottaa ensimmäisen askeleen yrittäjyyteen. Usein aloittava yrittäjä haluaa lähteä testaamaan omaa liikeideaansa mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Kevytyrittäjyys on alkuun houkutteleva, kenties paras vaihtoehto. Kevytyrittäjänä voit keskittyä oman liikeideasi kehittämiseen ja asiakkaiden hankkimiseen, Omapaja hoitaessa puolestasi laskutuksen, kirjanpidon, vakuutukset ja verotuksen.

Ja, jos yritystoimintasi alkaa kasvaa ja vakiintua, oman yrityksen perustaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto. Omapaja auttaa sinua siirtymävaiheessa tarjoamalla palvelun myös yrityksen perustajalle. 

– Meillä on kymmeniä tuhansia kevytyrittäjiä ja on mahtavaa olla mukana, kun asiakkaamme huomaavat menestyvänsä yrittäjinä ja haluavat perustaa oman yrityksen esimerkiksi kasvattaakseen toimintaansa. On hienoa, kun pystymme tarjoamaan näin turvallisen polun, Anne iloitsee.

Omapaja on todellinen pelinmuuttaja yrittäjyyden maailmassa. Se tekee yrittämisestä helpompaa ja houkuttelevampaa tarjoamalla kattavat palvelut ja tukiverkoston yrittämisen esteiden poistamiseksi. Aloittavana yrittäjä sinun kannattaakin hakeutua sellaisen palvelun luo, jossa et jää yritystoimintasi kanssa yksin. 

Jos kevytyrittäjyys kiinnostaa ja on sinulle ajankohtaista, ota ensimmäinen askel luomalla maksuton kevytyrittäjätili Omapajaan, jolloin sinulla on heti mahdollisuus luoda laskuja asiakkaillesi. Ja jos yritystoiminta ei heti lähtisikään käyntiin, et maksa palvelun käytöstä mitään.

– Monet yritystoiminnan aloittamiseen liittyvät huolet ja kysymykset selviää yleensä nopeasti, kun päätät ryhtyä toimeen, vinkkaa Anne.

Sampsa Veteläinen
Kirjoittaja toimii Omapaja Oy:ssä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.