15.10.2019 | Anna Laaksonen

Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella

Starttiraha tai muu tuki on iso apu yrityksen käynnistämisvaiheessa. Startti Plus puolestaan on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjille, jotka ovat saaneet starttirahaa tai aloittaneet yritystoiminnan neljän kuukauden työttömyysetuudella.

Startti Plus -palvelussa yrittäjä saa Uusyrityskeskuksesta oman, kokeneen neuvonantajan tuekseen myynnin kehittämiseen. Yrittäjä Paula Anttila Funky Monkey Club Oy:stä teki Startti Plussan eli myynnin ja markkinoinnin sparrauksen Novagossa.

Millainen on yrityksesi liikeidea?

Perheyrityksemme Funky Monkey Club Oy tarjoaa muun muassa muskarikursseja lapsille, laulun ja pianonsoiton ohjausta, musiikkituotantoa ja ohjelmatoimistopalveluja.

Teit Startti Plussan Novagossa. Mitä hyötyä Startti Plussasta oli sinulle?

Startti Plussa oli todella hyödyllinen palvelu ja suosittelen sitä jokaiselle yrittäjälle. Koska minulla ei ole myynnin ja markkinoinnin koulutusta eikä ennen yrittämistä juuri mitään muutakaan tämän alan kokemusta, oli todella avartavaa saada lisävinkkejä ja syventäviä näkökulmia myynnin tehostamiseen ja markkinoinnin kehittämiseen. Yrittäjinä olemme usein kovin yksin oman yrittämisemme kanssa. Se, että on olemassa instanssi, jolla on oikeasti tietotaitoa auttaa ja tukea, oli inspiroivaa ja antoi lisäluottamusta omaan tekemiseen.

Minkä myynti- tai markkinointineuvon antaisit uudelle yrittäjälle?

Myyntiä ja markkinointia pitää jatkuvasti opiskella. Näin jälkeen päin ajatellen minun olisi ollut hyvä jossain vaiheessa opiskella markkinointia ennen kuin ryhdyn yrittäjäksi. Nyt oppiminen tapahtuu vauhdissa tekemisen kautta. Vaikka olisikin rutkasti intohimoa, draivia ja ammattitaitoa oman työnsä harjoittamisessa, myynti ja markkinointi vaativat vähintään yhtä paljon huomiota. Myynnin ja markkinoinnin tulee olla jatkuvaa ja pitkäjännitteistä. Siihen pitää investoida sekä henkisiä että taloudellisia voimavaroja, jotta liiketoiminta pyörii.

Mitä yrityksellesi kuuluu juuri nyt?

Yrityksen tunnettuus alkaa pikkuhiljaa kasvaa ja musiikkipalvelumme ovat laajenemassa myös uusille urille. Tänä syksynä olemme aloittaneet mm. uudet muskarikurssit helsinkiläisessä yksityisessä päiväkodissa ja välittäneet musiikkiesiintyjiä tilaisuuksiin. Tällä hetkellä työstämme esiintyvän lauluartistin julkaistavan äänitteen musiikin sovitusta ja tuotantoa. Lisäksi työn alla on erityisesti Funky Monkey Club -lastenbändin tunnettuuden lisääminen tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa.

Kirjoittaja on verkostokoordinaattori Suomen Uusyrityskeskukset ry:ssä.