27.03.2024

Kevytyrittäjyys kesätyönä opettaa tulevaisuuden työtaitoja 

Lähes joka kevät eri mediat kirjoittavat meneillä olevan vuoden tulevista kesätyöpaikoista, millä aloilla töitä on tarjolla ja millä ei. Monet nuoret lähettävät kymmeniä työhakemuksia ja toivovat, että heitä onnistaisi ja he saisivat kesäksi työpaikan. Kesätyö antaa nuorille työkokemusta, rahallista tukea unohtamatta. Kesätyöllä on iso merkitys nuorille. 

Kilpailu kesätyöpaikoista on koventunut ja valitettavan moni jää ilman kesätyöpaikkaa. Useasti se, että jää ilman kesätyöpaikkaa ei ole kiinni siitä, etteikö nuori olisi yrittänyt ja etteikö hän olisi taidoiltaan sopiva, hakijoita vaan on enemmän kuin paikkoja. Mitä tehdä, jos töitä ei saa? Tuloja ja kokemusta tarvitsisi, eikä läheskään kaikilla ole mahdollisuutta lomailla koko kesää.

Miltä kuulostaisi kesä kevytyrittäjänä? 

Me uskomme, että kaikilla on jotain taitoja, mistä voi laskuttaa ja saada tuloja. Miten olisi vaikka lastenhoito, koiran hoito tai muiden lemmikkien hoito? Tai kauppa-apu, autojen pesu, ruohonleikkuu, marjojen poiminta/marjastus, siivous tai asioiden järjestely? Tai osaatko soittaa jotain instrumenttia, voisitko antaa soittotunteja? Tai oletko urheilullinen? Monet lapset kaipaavat ulkopelejä ja miksei vanhemmatkin? Mikä voisi olla sinun osaamisesi, josta voisit laskuttaa? 

Kevytyrittäjyys mahdollistaa helpon ja nopean tavan laskuttaa tehdystä työstä ja antaa ammattilaisen kuvan työntekijästä. Lisäksi kevytyrittäjänä oppii yrittäjyyden taitoja helposti ja ymmärtää, mitä yrittäjän tulee tehdä ja huomioida. Kevytyrittäjyys ja sen tuomat opit ovat nykymaailmassa todella tarpeellisia. Paljon on kirjoitettu siitä, että tulevaisuuden työt tulevat olemaan enemmän ja enemmän yrittäjämäisiä ja yrittäjähenkisyydestä on vain plussaa. 

Kevytyrittäjä-kesän jälkeen tiedät, miten luoda omat laskut ja mitä laskulta tulee löytyä. Ymmärrät enemmän myynnistä ja markkinoinnista ja niiden tärkeydestä kaikilla aloilla. Ymmärrät yrittäjän verotuksesta ja oman työn hinnoittelusta, siitä miten paljon jää käteen mistäkin tuntihinnasta ja minne loput rahat menevät. 

OP Kevytyrittäjä -palvelu tarjoaa turvallisen ympäristön aloittaa yrittäjyys kevyin askelin. Palvelu hoitaa puolestasi kaikki paperityöt, maksut ja veroilmoitukset, sinä voit keskittyä omaan osaamiseesi. Jos OP Kevytyrittäjyys kesätyönä kiinnostaa, niin kannattaa ottaa seurantaan sivumme

Markus Sarja
Kirjoittaja on OP:n pk-yritysten taloudenhallinnasta vastaava johtaja