03.06.2024 | Katariina Bergström

Huolettomuutta ja hyviä yöunia – Vakuuta itsesi oikeassa kassassa

Yrittäjyys on yksi elämän palkitsevimmista seikkailuista: yrittäjänä saat vapauden toteuttaa itseäsi ja samalla vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Kuten kaikessa muussakin, myös yrittäjyydessä piilee kuitenkin omat riskinsä.  

Tässä kohtaa kuvaan astuu Yrittäjäkassa, yrittäjän paras kumppani. Yrittäjäkassa on Suomen ainoa yrittäjille tarkoitettu työttömyyskassa. Vain Yrittäjäkassaan kuuluvat yrittäjät voivat saada ansiosidonnaista päivärahaa. Kuulumalla kassaan varmistat, ettei yritystoiminnan lopettaminen kaada talouttasi. Yrittäjäkassa ei kuitenkaan ole pelkkä turvaverkko: se on ennen kaikkea lupaus siitä, että voit jatkaa seikkailuasi, vaikka polkusi välillä mutkittelisikin. 

Mielenrauhaa ja rohkeita liiketoimintaratkaisuja 

Miksi sinun kannattaa turvata tulevaisuutesi Yrittäjäkassassa? Jäsenyys takaa ennen kaikkea hyvät yöunet, mielenrauhan ja vapauden kokeilla.  

Mielenrauha: Kassajäsenyys tuo mielenrauhaa. Juuri mielenrauhan ansiosta voit keskittyä olennaiseen – yrityksesi kasvattamiseen ja kehittämiseen. 

Vapaus kokeilla: Kun selustasi on turvattu, voit rohkeammin kokeilla uusia liiketoimintaratkaisuja ja ottaa hallittuja riskejä. Juuri tämä vapaus on yrittäjyyden ytimessä. 

Yöunet: Kyllä, niinkin yksinkertainen asia kuin hyvät yöunet. Yrittäjäkassan jäsenenä nukut yösi levollisemmin, kun tiedät tulevaisuutesi olevan turvattu. 

Valitse työttömyyskassa oikein 

Kuuluthan oikeaan työttömyyskassaan? Pääsääntöisesti Yrittäjäkassa vakuuttaa yrittäjät ja palkansaajakassat vakuuttavat palkansaajat. Osa yrittäjistä ei kuitenkaan välttämättä tunnista itseään yrittäjiksi, vaikka heidät työttömyysturvassa katsottaisiinkin yrittäjiksi. Näin ollen osa yrittäjistä on yhä edelleen jäsenenä väärässä työttömyyskassassa.  

Väärään kassaan kuuluminen tulee useimmiten ilmi vasta silloin, kun henkilö jää työttömäksi. Tällöin esimerkiksi yrittäjä saattaa hakea palkansaajakassasta päivärahaa, ja pettyy, kun saakin kielteisen päätöksen. Oma status kannattaa testata Yrittäjäkassan helpolla Oletko yrittäjä -testillä.  Jos yhä emmit, onko Yrittäjäkassa sinua varten, lue nämä kuusi teesiä kassan jäsenyydestä. 

Katariina Bergström
Kirjoittaja työskentelee viestinnän asiantuntijana Yrittäjäkassassa