03.10.2024

Vuoden Uusyrittäjä 2024 kilpailu käynnistyy – kilpailemassa monipuolinen kirjo yrityksiä 

Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 3.–23.10.2024 

Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa. Raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä saa 5 000 euron ja yleisön suosikki 2 500 euron rahapalkinnon. 

Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. 

Voitosta kilpailemassa monipuolinen kirjo yrityksiä 

Alueelliset Uusyrityskeskukset ilmoittavat kilpailuun oman ehdokkaansa, joista kilpailun raati valitsee finalistit. Kilpailun raatiin kuuluvat Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä yhteistyökumppaneiden edustajat Oma Säästöpankista ja Patentti- ja rekisterihallituksesta. 

Raati valitsi loppusuoralle ja yleisöäänestykseen menevät finalistit yritysidean, yrittäjäasenteen ja yrityksen tunnuslukujen perustella. 

–Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin upeiden yrittäjien lisäksi myös alkutaipaleen yritysneuvonnan merkitystä. Uusyrityskeskusten neuvonnassa käyneiden yrittäjien yritykset ovat tutkitusti elinvoimaisempia. Jopa 80 % verkoston kautta perustetuista yrityksistä on toiminnassa vielä viiden vuoden jälkeen perustamisesta, kun kaikista perustetuista yrityksistä toiminnassa on tuolloin vain noin puolet, kertoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja ja raadin sihteeri Piia Malmberg

Vuoden 2024 finalistit ovat: 

Akron Taika Oy, Lotta Nuppola, Petra Uosukainen ja Heini Väätäinen, Tampere 

Akron Taika tarjoaa akrobatiavoimistelun valmennustoimintaa sekä harraste- että kilpatasolla. Toiminta painottuu lasten ja nuorten liikuntaan ja luo tavalliseen arkeen rippusen taikaa. 

EduTec Oy, Harri Kilpeläinen, Varkaus 

EduTec tarjoaa yritys- ja työelämälähtöisiä koulutus- ja laatupalveluja tekniikan aloille ympäri Suomea. Koulutukset räätälöidään aina kohdeyrityksen tarpeisiin, lähiopetus ja työn tekemisen kouluttaminen toteutetaan aidossa toimintaympäristössä.  

Flat Out Trading Oy (Tuningkauppa.com), Marko Jokinen ja Tuomo Kirjonen, Alavus 

Flat Out Trading on autovarusteiden maahantuontiin keskittynyt yritys, joka kevyen kulurakenteen, validoitujen toimittajien sekä suurien ostoerien ansiosta pystyy tarjoamaan asiakkailleen laadukkaita tuotteita, kilpailukykyiseen hintaan.  

Lattiapalvelu Royal Oy, Ari Putaala ja Minna Putaala, Oulu 

Yritys tuottaa laadukkaita lattiapäällyste- sekä laatoitustöitä asiakkaille, jotka koostuvat pääasiassa yritysasiakkaista. Lattiapalvelu Royal Oy tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua, joka sisältää purku- ja pohjatyöt päällystystöiden lisäksi materiaaleineen. 

Lämpökulma Oy, Timo Telkkä, Marko Laukkanen ja Matias Kettunen, Mikkeli 

Lämpöpumppujen myynti, asennus ja huolto sekä LVI-alan työt. Lämpökulma mittaa jatkuvasti asiakastyytyväisyyttä sekä kehittää palveluitaan asiakkaiden tarpeiden mukaan. 

Mjöli Bakery (Bageri Eken AB OY), Eva Marttila, Vaasa 

Artesaanileipomo, jossa maut ovat ensisijalla. Päätuotteina ovat hapanjuurileivät sekä maukkaat pullat, jotka leivotaan rakkaudella. Leivonnassa käytetään lähiviljelijöiden (luomu)jauhoja.  

Tutustu finalisteihin tarkemmin nettisivuillamme.

Omaa suosikkiasi pääset äänestämään tästä.

Vuoden Uusyrittäjä sekä yleisön suosikki julkistetaan palkitsemistilaisuudessa 7.11.2024 Helsingissä.