Äänestä suosikkiasi
Vuoden Uusyrittäjä 2021 -kilpailussa

Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän.

Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä muutama vuosi sitten Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Alueelliset Uusyrityskeskukset ovat ilmoittaneet kilpailuun oman ehdokkaansa, joista kilpailun raati on valinnut kuusi finalistia yritysidean, yrittäjäasenteen ja yrityksen tunnuslukujen perustella.

Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan myös yleisön suosikki – tutustu finalisteihin alla olevasta haitarista.

Yrittäjät – Keitä te olette?
HR Mentor Oy:n yrittäjinä toimivat Päivi Savolainen, Mervi Okkonen ja Kirsi Tikkanen. Meillä kaikilla on n. 10 vuoden kokemus henkilöstöalasta. Olemme kukin oman työnsarkamme rautaisia ammattilaisia, ja meille yhteistä on se, että asiakaspalvelu ja asiakkaidemme menestys on meille kunnia-asia.

Liikeidea
Olemme erikoistuneet yritysten henkilöstöhankintaan ja sitä tukeviin henkilöstöpalveluihin sekä henkilöasiakkaiden monipuoliseen työllistämiseen. Reagoimme nopeasti ja asiakkaan näkökulmasta kustannustehokkaasti. Tehtävämme on löytää haettuun tehtävään asiakasyritykselle sopivin työntekijä.

Visio – Miltä yrityksenne näyttää tulevaisuudessa?
Olemme asiakkaan paras palvelukumppani ja arvostettu työnantaja. Dynaamisella toiminnallamme tuotamme aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti räätälöidyn palvelun. Kehitämme toimintaamme aktiivisesti ja kannattavasti.

Onnistuminen, josta olette ylpeitä?
Olemme ylpeitä siitä, että saamme säännöllisesti positiivista palautetta toiminnastamme; niin työnhakija-asiakkailtamme, kuin yritysasiakkailtamme ja muilta yhteistyökumppaneiltamme. Intohimomme tehdä hyvää, inhimillistä rekrytointityötä siis näkyy aidosti arjessamme.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Yrittäjyydessä parasta on kokonaisvaltainen tekemisen vapaus. Saamme tehdä yrityksestämme sellaisen, jonka arvomaailman takana voi seistä.

Miksi juuri tätä yritystä kannattaa äänestää?
Meille kannattaa antaa ääni, jos haluaa tukea tapaamme tehdä rehellistä, avointa, inhimillistä ja ammattitaidolla tuotettua henkilöstöpalvelua. Haluamme kehittää suomalaista työelämää parempaan suuntaan rekrytointi kerrallaan!

Tutustu yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.hrmentor.fi.

Päivi Savolainen, Mervi Okkonen ja Kirsi Tikkanen olivat asiakkaina Kuopionseudun Uusyrityskeskuksessa.

Yrittäjät – Keitä te olette?
Petra Erätuli-Kola ja Katja Aalto, lapsuudenystäviä Pohjois-Espoosta. Haaveilimme jo teininä yhteisestä yrityksestä ja unelmamme on muuttaa työskentelykulttuuria tehden siitä avoimempaa ja myynnillisempää. Kehittää toimistopalveluita ja luoda upeita toimistokokonaisuuksia missä voi verkostoitua.

Liikeidea
Innovation Home tarjoaa uudenlaisia muuntojoustavia toimistopalveluita ja toimitilaratkaisuja niin pienille startup-firmoille kuin suurille korporaatioille Suomessa sekä Los Angelesissa ja Singaporessa. Tuotamme palveluilla ja yhteisöllä lisäarvoa jäsenyrityksillemme.

Visio – Miltä yrityksenne näyttää tulevaisuudessa?
Olemme maailmanluokan mittareina paras yhteisöllinen toimisto- ja kasvualusta suomalaisille ja kansainvälisille kasvuyrityksille. Meillä on parhaat osaajat ja innovatiivisimmat asiakkaat. Rakennamme skaalautuvaa toimistojen operointipalvelua osana isompaa kiinteistökehitystä.

Onnistuminen, josta olette ylpeitä?
Kansainvälinen kasvu Aasiaan ja Amerikkaan. Kannattava kasvu ja miljoonan liikevaihdon ylittäminen. Asiakas suositteluhalukkuuden pitäminen 100% toiminnan perustamisesta, viisi vuotta putkeen. Tyytyväiset työntekijät ja mahdollisuus työllistää.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Mahdollisuus tehdä työtä arvojen mukaan ketterästi, uutta luoden ja joka päivä oppien.

Muuttaa omalla tekemisellä maailmasta parempaa paikkaa olla ja työskennellä. Ihan parhautta on myös yrittäjyydessä nähdä, kun tiimiläiset ja asiakkaat onnistuvat ja saavat lisäarvoa luomastamme alustasta.

Miksi juuri tätä yritystä kannattaa äänestää?
Innovation Home ei ole vain yksi yritys, vaan yhteisömme koostuu useista yrityksistä. Meidän mittareina on jäseniemme onnistuminen.

Toimimme vahvasti arvopohjalla ja ihminen on kaiken keskiössä. Olemme hyvin intohimoisia yrittäjiä, jotka ovat valmiina viemään suomalaista osaamista maailmalle.

Tutustu yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.coworkinghome.com.

Petra Erätuli-Kola ja Katja Aalto olivat asiakkaina YritysEspoossa.

Yrittäjät – Keitä te olette?
Petri Korhonen, 43 vuotta. 5 lapsen isä, naimisissa.

Liikeidea
Sähköalan laaja palveluliiketoiminta.
Lyhyen vasteajan palvelua, laadukkaasti ja joustavasti. Sähkötarvikemyymälä.
Palvelut: sähkötyöt, teollisuussähkötyöt, ammattikeittiöt ja pesulat, teollisuus nosto-ovet, aurinkoenergia, ilmalämpöpumput, sähköturvallisuuskoulutukset, sähkötarkastukset.

Visio – Miltä yrityksenne näyttää tulevaisuudessa?
Yritystoiminnan tässä vaiheessa kokonaisuus on vielä auki ja laajentumista tulee tapahtumaan. Palvelut pysyvät pääsääntöisesti samoina mutta lisäksi tulee esimerkiksi kiinteistöautomaatio energiansäästöratkaisuineen. Palveluita kehitetään jatkuvasti.

Onnistuminen, josta olette ylpeitä?
Yritystoiminnan käynnistäminen ja nopeahko tunnetuksi tuleminen, nimenomaan palvelun ja toiminnan kautta.
Yrityksen kasvukehittyminen ja lisähenkilöstön palkkaaminen. Vakiintunut asema suhteellisen lyhyessä ajassa.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Vapaus toteuttaa ideoita. Kehittää ja suunnitella toimintaa. Toimia osana työyhteisöä, jota on ollut kehittämässä.

Miksi juuri tätä yritystä kannattaa äänestää?
Yritys toimii palvelun tuottajana, rehdisti ja asiakkuuksien tarpeet huomioiden. Yrityksen tavoitteena on kasvu ja työllistäminen.

Tutustu yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.linnansahko.fi.

Petri Korhonen oli asiakkaana Itä-Savon Uusyrityskeskuksessa.

Yrittäjät – Keitä te olette?
Toni Salmi -Yrittäjä, Toimitusjohtaja
Ville Honkanen -Yrittäjä, Tuotantojohtaja
Kaverukset Mikkelistä.

Liikeidea
Alun perin lähdimme tekemään sekä koneistus- että hitsaustöitä, mutta nykyisin keskitymme kantavien, CE-merkittyjen, teräsrakenteiden valmistamiseen ja asentamiseen.

Visio – Miltä yrityksenne näyttää tulevaisuudessa?
Visiomme on kasvaa kannattavasti kehittämällä liiketoimintaamme ja mikä tärkeintä olla hyvä sekä mielekäs työpaikka työntekijöillemme ja toki myös meille itsellemme.

Onnistuminen, josta olette ylpeitä?
Tärkein onnistumisemme on olla pidetty työnantaja, jossa jengi viihtyy töissä! Toki yrityksen vauhdikkaasti kasvava alkutaival on ollut merkittävä onnistuminen ja ylpeyden aihe.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Yrittäjyydessä parasta on olla oman työnsä herra. Saa itse päättää mitä tekee ja milloin. Pääsee kehittämään omaa luomusta ja näkee oman työnsä tuloksen.

Miksi juuri tätä yritystä kannattaa äänestää?
Olemme perinteisen alan yritys, jossa ote ja meininki on kuitenkin nuorekas ja kehittävä. Haluamme olla hyvä työpaikka, jossa työntekijät viihtyvät!

Tutustu yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.metforce.fi.

Toni Salmi ja Ville Honkanen olivat asiakkaina Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksessa.

Yrittäjät – Keitä te olette?
Juho Haukkala, Bioenergia-alan ammattilainen, perustaja ja tj. Ylöjärveläinen kestävyysharrastaja
Tomi Bremer, logistiikkajohtaja Hyvinkäältä, Tomi on logistiikan ja bioenergian osaaja. Nauttii luonnosta.
Mari Koivisto kiertotalouden ammattilainen, liiketoimintajohtaja Pyhtäältä. Kestävyyslajien ystävä.

Liikeidea
Metsän Woima Oy on kokeneiden bioenergia- ja kiertotalouden ammattilaisten perustama kasvuyritys. Toimitamme kiinteitä polttoaineita lämpö- ja voimalaitoksille Suomessa. Metsän Woima on operatiivisen johdon omistama itsenäinen ja riippumaton yritys.

Visio – Miltä yrityksenne näyttää tulevaisuudessa?
Haluamme kasvaa asiakkaiden kysynnän mukana ja olla pitkäaikainen kumppani koko toimitusketjussa. Seuraamme asiakkaidemme muutosta fossiilitaloudesta kohti bio- ja kiertotaloutta.

Onnistuminen, josta olette ylpeitä?
Olemme onnistuneet kuuntelemaan asiakkaidemme tarpeita ja saaneet kasvaa siinä mukana. Samalla olemme onnistuneet luomaan loistavan tiimin, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja toimia vahvuuksiensa mukaan.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Onnistumiset ja loistava tiimi. Työn sisällön vaihtelevuus ja mahdollisuudet oppia joka päivä uutta ovat meille tärkeitä.

Miksi juuri tätä yritystä kannattaa äänestää?
Metsän Woiman arvot ovat arvostus, luottamus ja aktiivisuus, ne näkyvät arjessamme koko ajan. Haluamme olla pitkäaikainen kumppani asiakkaillemme ja kumppaneillemme koko ketjussa. Samalla haluamme olla alan paras työpaikka.

Tutustu yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.metsanwoima.fi.

Juho Haukkala, Tomi Bremer ja Mari Koivisto olivat asiakkaina Uusyrityskeskus Ensimetrissä Tampereella.

Yrittäjät – Keitä te olette?
Olemme Pia Edman ja Patrik Edman, aviopari ja taideverkkokauppa Taikon omistajat ja perustajat. Perheeseen kuuluu myös kaksi poikaamme, Alec ja Isac. Kolmas ”lapsemme” on Taiko. Kaikkia hoidamme koko sydämellämme, jotta he kasvaisivat onnellisesti täyteen mittaansa.

Liikeidea
Perustimme Taikon, jotta kuka tahansa voisi hankkia taidetta helposti verkosta. Taiko on nyt maailman laajin suomalaisen taiteen ostopaikka, jonka valikoimassa on noin 10 000 taideteosta yli 550 taiteilijalta. Taidetta voi tilata kätevästi netistä kotiovelle mihin päin maailmaa tahansa.

Visio – Miltä yrityksenne näyttää tulevaisuudessa?
Haluamme raaputtaa pois elitistisyyden leiman taiteen ympäriltä niin, että taiteen hankkimisesta ja taiteesta nauttimisesta tulee aivan normaali asia. Tavoitteenamme on, että Taikosta kasvaa kansainvälinen toimija, josta tilataan runsaasti taidetta sekä koteihin että konttoreihin.

Onnistuminen, josta olette ylpeitä?
Uudistamme vanhoillista taidesektoria tarjoamalla kaikille mahdollisuuden hankkia taidetta. Noin viiden toimintavuotemme aikana tuhannet taideteokset ovat löytäneet uuden kodin Taikon kautta. Tuntuu hyvältä, että olemme näin samalla auttaneet satoja taiteilijoita saamaan työstään korvauksen.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Saamme olla sekä yrityskumppaneita että aviopari. Täydennämme toisiamme: Pia on järjestelmällinen ja Patrik impulsiivisempi. Vaikka yrittäjyys vaatii paljon työtä, sen joustavuus tuo elämään tasapainoa. Yrittäjyys on elämäntapa, joka sopii meille mainiosti.

Miksi juuri tätä yritystä kannattaa äänestää?
Äänestämällä Taikoa kannatat kestävää kuluttamista ja tuet suomalaisia taiteilijoita ja suomalaista perheyritystä. Ääni Taikolle on ääni tulevaisuudelle, jossa kodeissa ja konttoreissa on yhä enemmän kauneutta, sielua ja tunnelmaa taiteen muodossa. Kiitos tuesta!

Tutustu yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.taiko.art.

Pia Edman ja Patrik Edman olivat asiakkaina Turku Business Region Yritysneuvonnassa.

Äänestysaika 15.-31.10.2021

Jättämällä äänestyslomakkeella myös yhteystietosi osallistut tuotepalkintojen arvontaan.

Palkintoina:

  • Uusyrityskeskus-huppari, -vesipullo ja -pastilleja
  • 2 kpl Pienestä ponnistaneet -kirjaa
  • Oma Säästöpankin palkinto: sateenvarjo, Kastehelmi-sarjan kakkuvati ja purkki
  • Patentti- ja rekisterihallituksen palkinto: Marja Kurjen huivi ja nahkavyö, kello ja Finlaysonin Kide-pöytäliina

Arvonnan voittajille ilmoitetaan palkinnoista 18.11.2021.

.

Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus.