10.10.2024 | GT Musiikkiluvat

Musiikki on investointi asiakaskokemukseen

Uuden yrityksen perustaminen edellyttää monenlaisten asioiden selvitystä ja usein erilaisten lupien hankkimista. Yksi näistä on taustamusiikin soittamiseen tarvittava musiikkilupa, joka takaa musiikin tekijöille ja esittäjille korvauksen työstään.

Musiikkiluvasta on uudelle yrittäjälle monenlaista hyötyä: taustamusiikin avulla yrityksen tunnelma ja mielikuva alkavat rakentua heti oikeaan suuntaan, ja asiakkaat kokevat itsensä tervetulleiksi heti ensimmäiseltä käynniltä alkaen. 

Gramexin ja Teoston yhteisyritys GT Musiikkiluvat Oy auttaa yrittäjiä ja yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa musiikin avulla.

Perustan yrityksen, tarvitsenko musiikkiluvan?

Jos soitat musiikkia radiosta, suoratoistopalveluista tai äänitteeltä julkisesti, eli tiloissa, joihin yrityksesi asiakkailla on pääsy, tarvitset musiikkiluvan

Musiikkilupa oikeuttaa käyttämään yrityksesi asiakastilojen taustamusiikkina mitä tahansa haluamaasi musiikkia riippumatta siitä, milloin tai missä se on tehty, tai kuka sen oikeuksista vastaa. Toisin sanoen: kun musiikkilupa on kunnossa, voit soittaa yrityksessäsi juuri sitä musiikkia, mitä haluat

Varmistat samalla, että musiikin tekijät ja esittäjät saavat musiikin käytöstä myös heille kuuluvan, lakisääteisen korvauksen.

Yrityksen perustaminen ja taustamusiikki – miksi taustamusiikkia kannattaa soittaa?

Taustamusiikki tuo yrittäjälle monenlaista hyötyä. Se on pieni investointi, jonka avulla parannat sekä myyntiä että tunnelmaa – niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin. 

Taustamusiikkia koskevissa tutkimuksissa ja kyselyissä on selvinnyt, että yrityksissä käytetään musiikkia mm. seuraaviin asioihin:

Taustamusiikki saa asiakkaat tuntemaan itsensä tervetulleiksi ja viihtymään 

Ovesta sisään astuminen ei tunnu vaivaannuttavalta, kun liiketilan äänimaailmassa soi tuttu ja sopivan hiljainen musiikki. Muut asiakkaat tai henkilökunta eivät kuule keskusteluja, joita ei ole tarkoitettu heidän korvilleen.

Taustamusiikki peittää hallitsemattomat äänet

Lautasten tai aterimien kolina, ilmastointilaitteiden hurina, liikuntatunnin ähinät, henkilökunnan kysymykset toisilleen ja jopa vessan vetäminen ovat ääniä, joita yrityksessä kuuluu joka tapauksessa. Taustamusiikki tasoittaa äänimaailmaa, peittää häiritsevän melun ja täyttää tilan ahdistavan hiljaisuuden sijaan.

Taustamusiikki lisää myyntiä ja ohjaa asiakkaiden käytöstä

Oikein valittu taustamusiikki vaikuttaa asiakkaiden viihtymiseen, myyntiin ja jopa tuotteisiin, joita he ostavat. Taustamusiikin tempolla ja tyylilajilla voi vaikuttaa asiakaskierron nopeuteen tai rauhoittaa tunnelmaa silloin, kun asiakkaiden on odotettava vuoroaan.

Tuttu musiikki luo parhaan tunnelman

Tunnettu musiikki tarkoittaa nimensä mukaisesti musiikkia, joka on asiakkaille tuttua, joko radiosta, TV-ohjelmistosta tai omilta soittolistoilta. Tuttu musiikki on tutkitusti vahvin tunnelman luoja – täältä löydät vinkkejä siihen, miten musiikilla voi luoda tunnelmaa eri tyyppisiin yrityksiin!

Musiikki auttaa työntekijöitä viihtymään

Taustamusiikki parantaa myös henkilökunnan viihtymistä työpaikalla. Musiikki mm. rytmittää päivää ja työvuoroa, parantaa tutkitusti fiilistä ja auttaa rakentamaan yhteisöllisyyttä.

Musiikkiluvan ostaminen verkokaupasta

Helpoin tapa hoitaa taustamusiikin tekijänoikeusasiat kerralla kuntoon on ostaa lupa Musiikkilupien verkkokaupasta

Ostoa varten tarvitset tiedot yrityksesi toimipaikasta, sen pinta-alasta tai ravintolan asiakaspaikkamäärästä, y-tunnuksen ja yhteyshenkilön yhteystiedot. 

Musiikkilupa on voimassa kunnes sanot sen itse irti, irtisanomisaika on yksi kuukausi. Voit valita laskutusvälin itse ja hallinnoida lupiasi OmaLupa-verkkopalvelun kautta helposti.