Vad innebär det att vara företagare?

När man jobbar som företagare anställer man sig själv, och kanske även andra. Företagandet innebär att man utnyttjar sina kunskaper och har en tro på sin egen affärsidé. Som bäst formar företagandet en inspirationsfylld vardag där man själv kan bestämma sina arbetstider och sitt sätt att jobba.

Att driva eget företag innebär också ansvar, och gföretagsverksamheten har alltid sina risker. Å ena sidan måste du vara målmedveten, å andra sidan måste du kunna stå ut med ovisshet. Om du vill försörja dig på företagandet är viljan att skaffa pengar oumbärlig.

Företagarens egenskaper
Kuvituskuva: yritysmuodot

Läs mer

Alla artiklar

Startpengen
hjälper i början

Som nyföretagare kan du beviljas startpeng. Starpengen är understöd enligt prövning som är avsedd som stöd till din försörjning som nyföretagare. Den är riktad till dig, inte till ditt företag.

När du planerar att starta eget ta kontakt i god tid med sysselsättningstjänsterna och ta reda på om du kan beviljas startpeng. Att vara företagare som huvudsyssla är inte möjligt innan du beviljats startpeng. Nyföretagscentrumet hjälper dig även med bidragsansökan.

Startpeng
Kuvituskuva: kuka on yrittäjä

Vad är lättföretagande?

Det har blivit populärt att driva lättföretag, men vad innebär det egentligen? Skulle det passa för dig? Det lönar sig att bekanta sig väl med olika alternativ.

Lättföretagande
Kuvituskuva: Yritystoiminnan jälkeen

Bli företagare genom företagsköp?

Att bli företagare genom ägarskifte för ett förefintligt företag är också ett bra alternativ. Du kommer igång genast, eftersom kunderna och omsättningen redan finns.

Företagsköp
Kuvituskuva: yritysideasta liikeidea

Vad är franchiseföretagande?

Att driva franchiseföretag innebär att du får en färdig affärsidé och brand från en franchisegivare. Du använder att färdigt koncept som du betalar ersättning för.

Att bli företagare

Boka tid
till företagsrådgivning

Från Nyföretagscentrumen får du kostnadsfri sparring och rådgivning. Det lönar sig att ta nytta av objektiv hjälp från experter genast när du kommer på med idén om att bli företagare! 

Klicka dig fram till hemsidan av din närmaste Nyföretagscentrum – anmäl dig till företagsamhetsinfon eller boka tid till personlig rådgivning. 

Kontakta oss, delta i företagarinfon eller boka tid till rådgivning

Det finns 34 nyföretagscentrum till din tjänst runtom i Finland.

Bläddra i regionala centrum